back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ευχαριστήρια επιστολή προς το ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων Λέρου – Ρόδου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕυχαριστήρια επιστολή προς το ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων Λέρου - Ρόδου

Ευχαριστήρια επιστολή εξέδωσε η Δ/ντρια του Εσπερινού Γυμνασίου Λέρου, κα Ειρήνη Καραγεώργου, προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Λέρου – Ρόδου, αναφέροντας τα ακόλουθα: 


“Με αφορμή την περιπέτεια που είχα, περί τα τέλη Φεβρουαρίου, με την υγεία μου (αμφισφύριο κάταγμα ΔΕ ποδοκνημικής), θα ήθελα να εκφράσω δημόσια και αναλυτικά τις ευχαριστίες μου. 

Στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λέρου (Χειρουργικό Τμήμα) – όπου έγινε συντηρητική αντιμετώπιση του κατάγματος- και του Νοσοκομείου Ρόδου (Ορθοπεδική Κλινική) όπου εν συνεχεία μετακινήθηκα για περαιτέρω άμεση χειρουργική επέμβαση του κατάγματος, λόγω έλλειψης ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο της Λέρου. 

Τότε συνειδητοποίησα τι σημαίνει να ζει κάποιος σε μικρά νησιά χωρίς νοσοκομεία ή σε νησιά με νοσοκομεία αλλά με ελλιπή στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω το ευγενέστατο πλήρωμα και των δυο ασθενοφόρων, που με μετέφεραν χωρίς καθυστέρηση προς και από το νοσοκομείο της Λέρου και το Νοσοκομείο της Ρόδου.( Ας με συγχωρήσουν που δεν έχω τα ονόματά τους).

Κυρίως όμως να ευχαριστήσω ιδιαίτερα:

Σε ότι αφορά τη νοσηλεία μου στο Νοσοκομείου της Λέρου τους κ.κ Φλώρο Γεώργιο (Αγροτικό ιατρό που ήταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών)

Μηνά Μηχαήλ (Αναισθησιολόγο)

Σακελλαρίου Μιχαήλ (Καρδιολόγο)

Κρασονικολάκη Γεώργιο (Χειρουργό, για την καθοριστική συμβολή του στη μετέπειτα πορεία του κατάγματος μου, ο οποίος ελλείψει Ορθοπεδικού εκτέλεσε άριστα και τα καθήκοντα του Ορθοπεδικού και έκανε τέλεια ανάταξη του κατάγματος).

Ταχλιαμπούρη Νικήτα (Παιδίατρο – Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας, για το προσωπικό ενδιαφέρον του και τις ενέργειές του, όταν πληροφορήθηκε για το κάταγμά μου).

Μαγκλή Ουρανία (Οδοντίατρο, για την ηθική συμπαράσταση και την αμέριστη βοήθειά της).

Όλους τους παραπάνω τους ευχαριστώ και για το ανθρώπινο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν για να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας μου.

Παράλληλα, σε ότι αφορά τη νοσηλεία μου στο Νοσοκομείο της Ρόδου οφείλω να ευχαριστήσω τη χειρουργική ομάδα των γιατρών που συμμετείχαν στη χειρουργική επέμβαση και στη μετέπειτα νοσηλεία μου.

κ.Πίττα Αλέξανδρο (Χειρουργό Ορθοπεδικό- Θεράποντα ιατρό, ο οποίος αντιμετώπισε άριστα, άμεσα και αποτελεσματικά με χειρουργική επέμβαση το κάταγμά μου)

κ. Άντερσεν Νικόλαο (Χειρουργό Ορθοπεδικό)

κ. Σοκορέλο Μιχαήλ (Δ/ντή Ορθοπεδικής Κλινικής)

κ. Παυλίδη Mιχαήλ (Αναισθησιολόγο)

κα.Νιώρα Θεοδώρα (Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού Τμήματος για την ηθική συμπαρά-σταση, τη φροντίδα και τη βοήθεια που μου προσέφερε τις ήμερες της νοσηλείας μου στο Νοσοκομείο και όχι μόνο).

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνω και στους Φυσικοθεραπευτές όπως και στην Προϊσταμένη αλλά και στο Νοσηλευτικό Προσωπικό της Ορθοπεδικής Κλινικής Νοσοκομείου Ρόδου, που με ευγένεια, προθυμία και υπομονή μου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στις 10 ημέρες της νοσηλείας μου.(Ας με συγχωρήσουν που δεν έχω τα ονόματά τους).

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους ανωτέρω και εύχομαι καλή συνέχεια στο σημαντικό έργο που επιτελείτε.

Με την ευκαιρία θα κάνω και κάποια επιπλέον σχόλια.

Οφείλω να τονίσω τον υψηλό επαγγελματισμό, τη μεγάλη διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο τους και την ευγένεια που χαρακτηρίζει όλο το προσωπικό του Χειρουργικού Τμήματος και της Ορθοπεδικής Κλινικής των Νοσοκομείων Λέρου και Ρόδου αντίστοιχα, που ασχολήθηκε μαζί μου. Η νοσηλεία και η συμπεριφορά του προσωπικού ήταν άψογες, ενώ οι συνθήκες καθαριότητας και σίτισης αξιοζήλευτες. Έφυγα από το νοσοκομείο της Λέρου και μετέπειτα της Ρόδου με τις καλύτερες εντυπώσεις και πεποίθησή μου είναι πως πρέπει να επισημαίνεται η καλή λειτουργία των θεσμικών φορέων του δημοσίου, διότι οι εργαζόμενοι εκτός από τις χρηματικές τους αμοιβές έχουν ανάγκη και από την αναγνώριση του έργου τους από τους συμπολίτες τους, ως ηθική ανταμοιβή. Η στάση όλων των παραπάνω αποτελεί ισχυρή απόδειξη ότι ψυχή του δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελούν οι άνθρωποί του. Άνθρωποι που τιμούν το ρόλο τους, που τους οφείλουμε αναγνώριση και σεβασμό και που, δυστυχώς, κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται στο στόχαστρο των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων και εν γένει σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Τους εκφράζω δημόσια την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μου.”

Με εκτίμηση,

Ειρήνη Καραγεώργου

Φυσικός Δ/ντρια Εσπερινού Γυμνασίου Λέρου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ