back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εξελίξεις με την υποβολή μήνυσης από τον Δήμαρχο Λέρου για φθορά δημοτικής περιουσίας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕξελίξεις με την υποβολή μήνυσης από τον Δήμαρχο Λέρου για φθορά δημοτικής περιουσίας

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας έθεσε προς συζήτηση ότι, στις 18-08-2011 διαδραματίστηκαν στο γραφείο Δημάρχου δυσάρεστα και πρωτόγνωρα γεγονότα, όταν σε πρόσκληση που έγινε από τον ίδιο, σε ιδιοκτήτρια Κέντρου Διασκέδασης, να συναντηθούν παρουσία του νομικού συμβούλου του Δήμου και της Δικηγόρου της, ώστε να βρεθεί λύση έστω και την τελευταία στιγμή ώστε να μην ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του καταστήματος της, χωρίς λόγο και εντελώς απρόκλητα η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να υπάρξει παράνομη συμπεριφορά από συγγενή της, απέναντι στον ίδιο, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, στην Πρόεδρο του Δ.Σ. και σε δύο υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, με ύβρεις, απειλές, προσπάθειες να χτυπήσουν τον ίδιο, και πρόκληση φθορών στην περιουσία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Λέρου υπέβαλλε τις σχετικές μηνύσεις στις 18-08-2011 χωρίς να υπάρχει προηγούμενη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, λόγω του κατεπείγοντος, γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητη η έγκριση της υποβολής της μήνυσης (περ. 1ιγ άρθρου 72/Ν.3852/2010).

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις επί του θέματος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη να ψηφίσουν.

Η Οικονομική Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση, ανταλλαγή θέσεων και απόψεων αποφάσισε κατά πλειοψηφία με 3 ψήφους υπέρ, 1 παρών (1 μέλος της οικονομικής επιτροπής δεν συμμετείχε στη συζήτηση του θέματος λόγω συγγένειας με την ιδιοκτήτρια του νυχτερινού κέντρου) την έγκριση υποβολής μήνυσης για φθορά δημοτικής ιδιοκτησίας, η οποία υπεβλήθη στις 18-08-2011 χωρίς απόφαση οικονομικής Επιτροπής λόγω συνδρομής κατεπειγούσης περιπτώσεως.

Υπέρ ψήφισαν οι κ.κ. Κόλιας, Κωνσταντινίδης, Βασιλείου.

Παρών δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κοντραφούρης Μιχαήλ, διότι δεν συμφωνεί με την διαδικασία και τους χειρισμούς που έγιναν για το συγκεκριμένο θέμα.

Το μέλος κ. Κουμπάρος Εμμανουήλ δεν συμμετείχε στη συζήτηση του θέματος λόγω συγγένειας με την ιδιοκτήτρια του νυχτερινού κέντρου.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ