back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της συνδικαλιστικής παράταξης ”ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ του ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου”.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της συνδικαλιστικής παράταξης ”ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ του ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου”.

Με αίσθημα ευθύνης προς τους συναδέλφους μας, τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και το σύνολο της Λεριακής κοινωνίας, κρίνουμε σκόπιμο να κάνουμε ένα συνοπτικό απολογισμό των όσων έχουμε γίνει μάρτυρες να εκτυλίσσονται την τελευταία διετία στο χώρο του Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου, που έχουν ως θύτες τη σημερινή διοίκηση (την επίσημη, αλλά και τη σκιώδη) και τους συνοδοιπόρους της, και μοναδικό θύμα την πολύπαθη δημόσια υγεία σε αυτή τη γωνιά της πατρίδας μας.

Ειδικότερα:

● η επίσημη Διοίκηση του Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου έχει από καιρού «εκχωρήσει» τις αρμοδιότητές της στον επικεφαλής συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης, ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα de facto σκιώδους Διοικητή, με τη γνώση και τη συνενοχή όσων αποτελούν τα επίσημα, διορισμένα μέλη του Δ.Σ.

● υπό την ιδιότητα του σκιώδους Διοικητή, ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρίσκεται πίσω από μηχανορραφίες που έχουν ως στόχο συγκεκριμένους συναδέλφους μας, τους οποίους είτε έχει καρατομήσει και παροπλίσει υπηρεσιακώς με συνοπτικές, παράνομες διαδικασίες, είτε τους διώκει πειθαρχικώς και πάλι με αδιαφανείς και παράνομες μεθοδεύσεις

● ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος ενεργεί με πολλαπλές υπηρεσιακές ιδιότητες, χωρίς να έχει το σχετικό δικαίωμα εκ του νόμου, αρνείται πεισμόνως να αποδεχθεί έλεγχο επί των οικονομικών πεπραγμένων κατά το διάστημα που ήταν «στο τιμόνι» της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων και για το λόγο αυτό, επιχειρεί με κάθε τρόπο να παρεμποδίζει τη συνεδρίαση των καταστατικών οργάνων του.

● όταν λάβαμε την πρωτοβουλία, από κοινού με την έτερη παράταξη «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», να δρομολογήσουμε τις εξελίξεις ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση δικαστικής διεκδίκησης των επιδομάτων εορτών και αδείας των συναδέλφων, αλλά και να ελέγξουμε σε βάθος χρόνου

τις οικονομικές δοσοληψίες και ταμειακές συναλλαγές του σωματείου, συναντήσαμε από τον ίδιο άνθρωπο λυσσώδη αντίδραση, σε σημείο ώστε να παραπεμφθούμε τα πέντε εκ των εννέα μελών του Δ.Σ. στο «Πειθαρχικό Συμβούλιο», δηλαδή ένα καθαρά κατευθυνόμενο και σκληρά παραταξιακό «όργανο», που μας επέβαλε και την πειθαρχική «ποινή» της «εξάμηνης αναστολής συμμετοχής μας στις διαδικασίες της Ένωσης». Για μας αυτή η «ποινή» αποτελεί τίτλο τιμής.

● ο σκιώδης διοικητής είναι ο ίδιος άνθρωπος που δρομολόγησε αρχαιρεσίες στο Σωματείο Εργαζομένων χωρίς εκλογοαπολογιστική Γ.Σ., χωρίς δηλαδή έστω ένα ίχνος λογοδοσίας απέναντι στους συναδέλφους, ενάντια σε κάθε καταστατική τάξη και λογική, ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος επιμένει να μην παραδίδει τα βιβλία και τις σφραγίδες του σωματείου σε εκείνον που θα επιλέξουν τα καταστατικά όργανα και τα κρατά αποκλειστικώς στην κατοχή του

● ήρθε όμως και «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», μέσα από την διαδικασία – παρωδία εκλογής (;) του Εκπροσώπου των εργαζομένων στο Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου, η οποία θύμισε εποχές Τσαουσέσκου ή Καντάφι, αφού με γελοίες προφάσεις και δικαιολογίες, η κατευθυνόμενη Εφορευτική Επιτροπή, που απαρτίζεται από ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του, κατόρθωσε να αποκλείσει τους έτερους δύο συνυποψηφίους, δηλαδή τη Φωτεινή Χατζηκωνσταντίνου και τον Αδαμάντιο Βάρνα, πριν καν να κριθούν στην κάλπη (με την τιμητική εξαίρεση ενός εκ των τριών μελών της Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος ήρθη στο ύψος των περιστάσεων και μειοψήφησε). Ο λόγος; Επειδή η μεν πρώτη δεν έγραψε την…. «ακριβή ταχυδρομική της διεύθυνση» (!) στο έντυπο δήλωσης υποψηφιότητας, ο δε δεύτερος ανέγραψε εκ παραδρομής λάθος…. «τμήμα» στο οποίο είναι τοποθετημένος!

● Με τον τρόπο αυτό, ο επικεφαλής της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» κατόρθωσε «δόξη και τιμή» να αναρριχηθεί στη θέση εκπροσώπου των εργαζομένων, χωρίς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καν να τον εκλέξουν! Θα περίμενε ίσως κανείς το επίσημο Δ.Σ. του να αναπέμψει αυτό το εξόφθαλμα παράνομο πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής και να ζητήσει την επανάληψη της διαδικασίας, ώστε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων να προκύψει από ελεύθερες και ανόθευτες εκλογικές διαδικασίες. Δυστυχώς όμως, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου (αποτελούμενο από 3 μέλη ένας εκ των οποίων ήταν ο ίδιος!!!), το τελευταίο ενέκρινε και απεδέχθη αυτή τη γελοία διαδικασία και απώλεσε έτσι και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας.

● παρ’ όλα αυτά, σκοπεύουμε να τιμήσουμε την ψήφο των συναδέλφων μας και δεν πρόκειται να καταθέσουμε τα όπλα, αποδεχόμενοι

όλα τα παραπάνω αίσχη. Εντείνουμε πλέον τις προσπάθειές μας, πάντοτε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και στο πλαίσιο των καταστατικών οργάνων, ώστε να ανακόψουμε αυτή την κατρακύλα. Στο εξής θα αποκαλύπτουμε κάθε παράνομη, αντιδημοκρατική και φασίζουσα συμπεριφορά του σκιώδους διοικητού και των συνοδοιπόρων του στο Δ.Σ. του Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου, θα την καταγγέλλουμε δημοσίως και θα κάνουμε χρήση όλου του νομικού οπλοστασίου για να την ακυρώσουμε. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η στιγμή να συσπειρωθούμε και να αντισταθούμε στην ασυδοσία και τον αυταρχισμό.

ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΕΡΟΥ

Αυτόνομη-Αγωνιστική-Ενωτική-Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ