back to top
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δήμαρχος Λέρου προς Μηταράκη: «Θέλω εξηγήσεις για την “εν κρυπτώ” επίσκεψη κλιμακίου στο νησί»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔήμαρχος Λέρου προς Μηταράκη: «Θέλω εξηγήσεις για την "εν κρυπτώ" επίσκεψη κλιμακίου στο νησί»

Την αντίδραση του δημάρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια προκάλεσε η πληροφορία ότι συνεργάτης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε το νησί αναζητώντας τοποθεσία για την κατασκευή νέας δομής Προσφύγων-Μεταναστών, στην ευρύτερη περιοχή του Ξηροκάμπου-Λεπίδων.

Με επιστολή του σε έντονο ύφος ο Δήμαρχος Λέρου ζητά εξηγήσεις, μιας και δικαίως θεωρεί παραγκώνιση των τοπικών αρχών μια τέτοια μονομερή ενέργεια. Η Λέρος έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος από το 2015 και η δημοτική αρχή αλλά και όλο το νησί έχουν βάλει πλάτη στο εθνικό ζήτημα. Τέτοιες λοιπόν συμπεριφορές κατά την δημοτική αρχή, προσβάλουν θεσμικά τις τοπικές αρχές αλλά και δείχνουν μια κακή νοοτροπία που δεν συνάδει με την σοβαρότητα των στιγμών.

Η επιστολή του κ. Κόλια έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ :  ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ 

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, πριν λίγες μέρες, συνεργάτης του Γραφείου σας, επισκέφτηκε τη Λέρο προκειμένου να διερευνηθεί η χωροθέτηση νέας δομής Προσφύγων – Μεταναστών, στην ευρύτερη περιοχή του Ξηροκάμπου – Λεπίδων συνοδευόμενος από στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ (εκπρόσωπο εταιρείας Catering, τοπικό δημοσιογράφο και εργολάβο – ιδιοκτήτη εταιρείας Real Estate).

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν ενημερώνεται η Δημοτική Αρχή Λέρου για αυτές τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.

Επειδή δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση σχετικά με το θέμα, και έχοντας υπόψιν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου για τη μη επέκταση/κατασκευή οποιαδήποτε νέας δομής Προσφύγων/Μεταναστών στο νησί,  παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εάν είναι στις προθέσεις σας η χωροθέτηση και κατασκευή νέας δομής σε σημείο διαφορετικό από την υπάρχουσα δομή.

Παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν συντομότερη απάντησή σας.


Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λέρου,

Κόλιας Μιχάλης

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ