back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ : Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΕΡΟΥ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΚΩΤΤΑΚH

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ : Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΕΡΟΥ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΚΩΤΤΑΚH

Σε απάντηση δελτίου Τύπου του κ. Κωττάκη η Δημοτική Αρχή Λέρου σχολιάζει τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Καταρχάς συνιστούμε στον κ. Κωττάκη ψυχραιμία, διότι αυτά που γράφει δείχνουν άκρατη εμπάθεια και εκνευρισμό, υπεκφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας για το έργο των περίπου 650.000 € που κόστισαν οι περίφημες «ιστορικές διαδρομές» με τα πέτρινα κιόσκια, τα οποία βλέπουν οι συμπολίτες μας και ακόμη γελάνε.

Κατά δεύτερον, πρέπει να κατανοήσει ότι αναφέρεται σε εν ενεργεία Δήμαρχο που εκλέγεται για τρεις συνεχόμενες τετραετίες, στέλνοντας τον κ. Κωττάκη οριστικά στο σπίτι του, διότι ο Λεριακός λαός έχει ΜΝΗΜΗ και ΓΝΩΡΙΖΕΙ πολύ καλύτερα από τον καθένα ποιον εμπιστεύεται. Δεν τιμούν τον κ. Κωττάκη οι εκφράσεις «συκοφάντης, δειλός, ξευτίλα», και γενικότερα το ατυχές λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί στο δελτίο Τύπου και που δείχνει σε όλους μας το πολιτικά εκδικητικό ποιόν του.

Μέχρι σήμερα τόσο η παρούσα Δημοτική Αρχή όσο και οι πολίτες, είχαμε την εντύπωση ότι ο κ. Κωττάκης ΣΤΗΡΙΖΕ τη Δημοτική μας παράταξη. Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, το έχει αναφέρει δημοσίως κατά το παρελθόν, τόσο ο κ. Παυλής όσο και ο κ. Λουλουδιάς, ο κ. Κοντραφούρης, καθώς και άλλοι πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς άλλαξε και ξαφνικά, μετά από τον δεκαετή του λήθαργο ξύπνησε και με το γνωστό καταγγελτικό του ύφος, ξεκίνησε να αναφέρει το μεγαλύτερο του επίτευγμα, δηλαδή αυτό των μηνύσεων, των καταγγελιών και των δικαστηρίων, τι στιγμή που θα έπρεπε να χαίρεται με την βούληση που δείχνει η Δημοτική Αρχή για την ανάδειξη των ιστορικών μας μνημείων, μετά το τέλος της δεκαετούς οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας.

Όσον αφορά τη δικαστική διαμάχη που είχε μαζί του ο Δήμαρχος Λέρου, πράγματι, το 2007, ο κ. Κωττάκης ΜΗΝΥΣΕ τον κ. Κόλια μετά από μία ραδιοφωνική συνέντευξη. Το 2013, ο κ. Κόλιας αναγκάστηκε να υπογράψει ένα χειρόγραφο, προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω δικαστικές διαμάχες, πιστεύοντας μέχρι και σήμερα ότι η πολιτική ζωή του νησιού μας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ποινικοποιείται.

Ο δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας σέβεται τον κ. Κωττάκη όπως άλλωστε κάνει με όλους τους πολίτες, έχει όμως διαφορετική εκτίμηση όσον αφορά τις πολιτικές πρακτικές του κ. Κωττάκη οι οποίες εμπεριέχουν μηνύσεις, καταγγελίες και δικαστήρια. Ο κ. Κόλιας το 2013, θεώρησε καλό για την τοπική κοινωνία να κλείσει το θέμα όπως έκλεισε. Από εκεί και πέρα, το πως κρίνει ο καθένας την έκβαση αυτής της υπόθεσης, το αφήνουμε στην κρίση του Λεριακού Λαού.

Αυτή είναι και η διαφορά της παρούσας Δημοτικής Αρχής, ότι δεν ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου και έχει ως στόχο ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ την Λεριακή κοινωνία και ΟΧΙ να την ΔΙΧΑΖΕΙ.

Όσον αφορά στο περίφημο έργο των “ιστορικών διαδρομών“ που υλοποιήθηκε επί των ημερών του κ. Κωττάκη και που ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ (πέτρινα κιόσκια), του υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του έργου, όπως επιθυμεί άλλωστε ο κ. Κωττάκης.

Τέλος αν πραγματικά αγαπάει τη Λέρο, τον καλούμε να συμπορευτεί με την παρούσα Δημοτική Αρχή και να αφήσει κατά μέρους την άστοχη κριτική και τις προσπάθειες σπίλωσης του συνολικού έργου».

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ