back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαβάστε τη συνέντευξη του Δημοτικού Συμβούλου της Ελάσσονος Μειοψηφίας κ. Διαμαντάρα Δημήτρη

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔιαβάστε τη συνέντευξη του Δημοτικού Συμβούλου της Ελάσσονος Μειοψηφίας κ. Διαμαντάρα Δημήτρη

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο LEROS NEWS ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δήμου Λέρου κ. Δημήτρης Διαμαντάρας, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος Δημοτικός Σύμβουλος και ως εκ τούτου η γνώμη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ο κ. Διαμαντάρας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του θέσαμε λιτά και περιεκτικά, ενώ τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί κανείς, είναι: • Το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου καταρρέει • Δεν γνωρίζει αν θα υπάρχει ο συνδυασμός της Χρυσούλας Σιφουνιού στις επόμενες δημοτικές εκλογές. • Ο συνδυασμός της πλειοψηφίας είναι κατώτερος των περιστάσεων “Παράθυρο” συνεργασίας με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. • Τροχοπέδη για τη ΛΕΡΟ οι πρακτικές Βαγγέλη Ασβεστά. Ακολουθεί η συνέντευξη:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Διαμαντάρα, είστε ο αρχαιότερος δημοτικός σύμβουλος. Κατά συνέπεια έχετε πλήρη εικόνα για τα δημοτικά δρώμενα. Περιγράψτε μας την παρούσα κατάσταση στο δήμο Λέρου.

Δυστυχώς η παρούσα κατάσταση του Δήμου μας δεν είναι καλή. Όλοι μας πιστεύω ότι αντιλαμβανόμαστε τι φταίει και ο Δήμος μας βρίσκεται σ αυτή την κατάσταση. Πρώτα απ’ όλα ο συνδυασμός της πλειοψηφίας είναι κατώτερος των περιστάσεων, είναι ανύπαρκτος θα έλεγα. Ένας Δήμος δεν μπορεί να κρατηθεί με δύο τρία πολιτικά πρόσωπα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν θα έπρεπε να βαθμολογήσετε με άριστα το δέκα, το έργο της Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα, τι βαθμό θα βάζατε;

Δεν θα βαθμολογήσω, απλά σας παραπέμπω στην απάντηση της πρώτης ερώτησης και εκεί θα καταλάβετε πολλά…

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν ανοικτά εσάς και τους λοιπούς συμβούλους της Ελάσσονος Μειοψηφίας ότι δεν ασκείτε αντιπολίτευση, υποβοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον Δήμαρχο Λέρου. Θα θέλαμε το σχόλιό σας.

Θα διαφωνήσω με αυτούς που μας κατηγορούν ότι δεν ασκούμε αντιπολίτευση. Το να κάνεις αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση καλύτερα να μην την κάνεις ποτέ.

Ούτε τον Δήμαρχο βοηθάμε με αυτή τη στάση μας. Όποιος καταλαβαίνει και ξέρει λίγο από Δήμο διαπιστώνει ότι αυτός που ωφελείται από τη στάση μας είναι ο Λεριακός λαός. Το να δημιουργούμε επεισόδια μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο για ανούσια πράγματα και να έχουμε μια άσχημη συμπεριφορά όπως ορισμένοι ΔΣ της μείζονος αντιπολίτευσης νομίζω ότι είναι ο χειρότερος τρόπος αντιπολίτευσης. Άρα νομίζω ότι κάποιους άλλους πρέπει να κατηγορούν και όχι εμάς. 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο κ. Ασβεστάς και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι προσκείμενοι σε αυτόν, ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη του κ. Κόλια, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να απολέσει την πλειοψηφία. Ως άνθρωπος που τα λέει «έξω απ’ τα δόντια», συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη στάση τους;

Αυτοί οι κύριοι ήρθαν στον Δήμο απλά για να μετρήσουν τη δύναμη τους και τίποτα παραπάνω. Προσφορά ΜΗΔΕΝ!!! Απορώ γιατί ζήτησαν τη ψήφο του Λεριακού λαού ;Γιατί προσχώρησαν στον συνδυασμό του κυρίου Κόλια αφού θα έφευγαν και μάλιστα τόσο γρήγορα; Συμπρωταγωνιστές σε ένα έργο που παίχθηκε αρκετές φορές με πρωταγωνιστή τον κύριο ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΣΒΕΣΤΑ. Απορώ πως θα αισθάνονται οι ψηφοφόροι τους με αυτή την πολιτική συμπεριφορά που είναι δυστυχώς τροχοπέδη για τη ΛΕΡΟ μας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είστε ικανοποιημένος με τη γενικότερη στάση που τηρεί η μείζων μειοψηφία στα «καυτά» θέματα του Δήμου; Υπάρχει αμοιβαία συνεργασία ή διάσταση απόψεων μεταξύ σας;

Περίμενα διαφορετική στάση και αντιμετώπιση της μείζονος μειοψηφίας σε πολλά θέματα. Όταν όμως βλέπεις να εφαρμόζει πρακτικές που δείχνουν αδυναμίες τότε καταλαβαίνεις ότι ο σκοπός είναι άλλος απ αυτόν που θα έπρεπε να υπηρετούν τα μέλη της, προεξάρχοντος φυσικά και του αρχηγού τους. Δεν γίνεται ο Μιχάλης ο Κοντραφούρης να σηκώνεται να φεύγει με την ομάδα του επειδή δεν του δόθηκε περισσότερος χρόνος  ομιλίας. Τον Μιχάλη τον έχει ανάγκη το ΔΣ είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Έχω συνεργασθεί πολύ με ορισμένα μέλη της μείζονος μειοψηφίας και ξέρουν αν είμαι καλός συνεργάτης. Εγώ για το καλό της Λέρου θα συνεργασθώ με οποιονδήποτε και το έχω κάνει πράξη.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πρόσφατα, ο κ. Νταλαρής δήλωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Η αποχώρηση αυτή αποτελεί σημαντική απώλεια για την παράταξή σας. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα: Θα υπάρχει ο συνδυασμός σας στις επόμενες δημοτικές εκλογές; Ποιες είναι οι δικές σας προθέσεις;

 Η μη συμμετοχή του κυρίου Νταλαρή στις επόμενες εκλογές θα είναι πλήγμα πιστεύω για το νησί μας. Δυστυχώς δεν έχουμε πολλούς που προσφέρουν στο νησί μας και ο Αντώνης έχει προσφέρει, προσφέρει και θα προσφέρει. Πιστεύω ότι στην παρούσα κατάσταση του Δήμου δεν αξιολογήθηκε ο Αντώνης. Δεν μπορώ από τώρα να απαντήσω αν θα υπάρχει ο συνδυασμός μας στις επόμενες εκλογές. Άλλος είναι ο αρχηγός και ρωτήστε εκείνον. Εγώ αν είμαι γερός και δυνατός μιας και μπήκα στη συνταξιοδότηση νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω ακόμα στο νησί μας, φυσικά αν το θέλει και ο Λεριακός λαός. 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το τελευταίο ερώτημα αφορά ένα θέμα εκτός Δήμου. Είστε άριστος γνώστης της οικονομικής κατάστασης του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου. Μάλιστα τα 2 τελευταία χρόνια είστε μέλος του Δ.Σ. Περιγράψτε μας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Θα στεναχωρήσω πολλούς δυστυχώς αλλά επειδή πάντα λέω τα πράγματα με το όνομά τους θα πω τούτο. Το Κ Θ Λ δυστυχώς καταρρέει. Καταρρέει οικονομικά καταρρέει η δύναμη των ασθενών αριθμητικά εννοώ με αποτέλεσμα να φαίνεται στον ορίζοντα και πολύ γρήγορα μάλιστα η μείωση των υπαλλήλων. Κάνω έκκληση στους υπαλλήλους έστω και τώρα να δείξουν υπαλληλική και επαγγελματική συνείδηση. Δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς παρά μόνοι μας πρέπει να σωθούμε.

lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ