back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία Γονέων και Κηδεμόνων της Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔιαμαρτυρία Γονέων και Κηδεμόνων της Λέρου

Την διαμαρτυρία του για την κατάργηση του τμήματος υγείας και πρόνοιας του ΕΠΑΛ Λέρου, εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Ειδικότερα, σε επιστολή που στάλθηκε προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, αναφέρονται τα εξής:

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Λέρου, και οι γονείς των μαθητών της Γ’ Λυκείου του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας και την έντονη διαμαρτυρία μας, για την ξαφνική και απαράδεκτη κατάργηση του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του ΕΠΑΛ Λέρου, με ταυτόχρονη απομάκρυνση δύο μονίμων εκπαιδευτικών, που επί σειρά ετών υπηρέτησαν στον τομέα αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εισαγωγή των παιδιών μας σε Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ένας τομέας που αναβάθμισε σημαντικά την παιδεία του ακριτικού νησιού μας. άλλωστε οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι με προσωπικότητα, όπου δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τους μειώνει και να τους απολύει, όταν το ίδιο το Κράτος τους έχει κατοχυρώσει επαγγελματικά.

Με την κατάργηση του τομέα υγείας δημιουργείται σημαντικό και δυσαναπλήρωτο κενό στην εκπαίδευση, καθώς ήταν ένας από τους τομείς μείζονος σημασίας, που λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια περίπου και είχε την μεγαλύτερη προσέλευση μαθητών.

Αλλωστε, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργείου και στατιστικές μελέτες, ανήκει στα επαγγέλματα του μέλλοντος. Με ποιο σκεπτικό λοιπόν αποφασίστηκε η κατάργησή του; Πώς θα ολοκληρώσουν τα παιδιά μας τη Γ’ Λυκείου, εφόσον καταργείται ο τομέας, και ποιοι ωρομίσθιοι καθηγητές, κάτω απ’ αυτό το καθεστώς, θα δεχθούν να ασκήσουν τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, όταν εσείς οι ίδιοι τους απομακρύνετε και τους θέτετε σε διαθεσιμότητα;

Με ποια ψυχολογία τα παιδιά μας θα προετοιμαστούν, ώστε να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις;

Τι θα γίνει με τις εγγραφές των μαθητών της Β’ Λυκείου, του επόμενου σχολικού έτους, οι οποίοι επέλεξαν τον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας; Ποια θα είναι η στάση των βουλευτών Δωδεκανήσου, απέναντι στο σοβαρό αυτό θέμα των παιδιών μας;

Ζούμε σε ένα ακριτικό νησί, απομακρυσμένο από το κέντρο, κι ούτε έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά ΙΕΚ, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης που αντιμετωπίζουμε όλοι.

Ας μας απαντήσετε όμως κύριοι Υπουργοί, μέλη της κυβέρνησης και κύριοι βουλευτές που σε λίγο καιρό χωρίς κανένα ενδοιασμό, μετά απ’ όλα αυτά θα ζητήσετε ψήφο από εμάς και από αυτά τα παιδιά, «σε ποια δημόσια σχολεία και σε ποιες δημόσιες σχολές φοιτούν τα δικά σας παιδιά;».

Θέλουμε να διαφυλάξουμε το μέλλον των παιδιών μας, ένα μέλλον απ’ ό,τι προδικάζεται αβέβαιο, και να δεσμευθείτε επίσημα ώστε να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση αντιμετωπίζοντάς τους ως προσωπικότητες και αυριανούς πολίτες. Είναι θέμα συνείδησης πια!!! ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

Λέρος, 14.7.2013


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΛΕΡΟΥ»

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ