back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου ΝΟΔΕ για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου ΝΟΔΕ για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των νησιωτών από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει όριο!

Καταργούν τηv μοναδική νησιωτική πολιτική με τρόπο ξεδιάντροπο και προκλητικό και την ίδια ώρα, για να αποφύγουν την οργή των νησιωτών, μοιράζουν «χάντρες και καθρεφτάκια» στους κατοίκων των νησιών μας ως γνήσιοι πολιτικάντηδες παλαιάς κοπής!

Με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση του ΦΠΑ σε 27 νησιά του Αιγαίου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε ότι εκτός από κυβέρνηση των φόρων και των πλειστηριασμών, είναι αδίστακτη και άκρως επικίνδυνη για την συνοχή και την ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου.

Δεν διστάζει από το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών να εξαιρεί την εσχατιά της Ελλάδας και της Ε.Ε, το Καστελόριζο, τη Σύμη, την Τήλο, την Χάλκη, την Κάσο, την Κάλυμνο, την Νίσυρο, την Κάλυμνο, την Τέλενδο, τους Λειψούς, την Ψέριμο, την Αστυπάλαια, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, τα Λέβιθα, την Πάτμο, τους Αρκιούς…

Δημιουργούν κοινωνικές ανισότητες, στρέφουν τους νησιώτες τον έναν εναντίον του άλλου δημιουργώντας νησιά δύο ταχυτήτων και αντί να σκύβουν το κεφάλι πανηγυρίζουν για το «κατόρθωμά» τους.

Καταδικάζουν τα νησιά σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό και μοιράζουν επιδόματα, (έκτακτο κοινωνικό αντιστάθμισμα το ονομάζουν), προσπαθώντας να μετριάσουν την αγανάκτηση και τις δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων.

Πήραν φόρα με τα επιδόματα της ντροπής και νομίζουν ότι έτσι θα γλιτώσουν την κατακραυγή και την συντριβή, όταν θα έρθει η ώρα που θα μιλήσει ο λαός. Καταργούν τον μειωμένο ΦΠΑ που διατρέχει οικονομικά και αναπτυξιακά όλη τη χώρα όπως λένε και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και πετούν «ξεροκόμματα» στους νησιώτες και περιμένουν να τους πιστέψουν! Επίδομα οι Ροδίτες και οι Καρπάθιοι δεν θα πάρουν;

Η πολιτική του διαίρει και βασίλευε στην τέλεια εφαρμογή της! Η συγκυβέρνηση κοροϊδεύει ασύστολα όμως και τους κατοίκους των πέντε νησιών όπου διατηρούνται οι μειωμένοι συντελεστές για μόλις έξι μήνες και μετά καταργούνται κι εκεί οριστικά και αμετάκλητα…

Επικαλείται το σοβαρό πρόβλημα με το προσφυγικό που αντιμετωπίζουν τα πέντε νησιά, εκ των οποίων η Κως και η Λέρος.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα:

Μετά το εξάμηνο δεν θα υπάρχουν hotspot και πρόσφυγες στα νησιά τους; Και εδώ έχουν έτοιμες τις… χάντρες! Θα εφαρμόσουν το μεταφορικό ισοδύναμο το οποίο το θυμήθηκαν ξαφνικά, ελπίζοντας στην προσωρινή σωτηρία τους από το θυμό των νησιωτών που βιώνουν καθημερινά πρωτόγνωρες συνθήκες από την ανερμάτιστη πολιτική Μουζάλα.

Ακόμα και ο γνωστός… Μαυρογιαλούρος ωχριά μπροστά στους «Μαυρογιαλούρους» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Ερχεται σύντομα η ώρα που θα ανασάνει το Αιγαίο και οι νησιώτες, και θα απαλλαγούμε από την εγκληματική πολιτική των σημερινών κυβερνώντων, που κατέστησαν κενό γράμμα την νησιωτικότητα.

Σύντομα ο λαός θα κληθεί να δώσει τη λύση και να τους στείλει εκεί όπου ήταν πριν από λίγο καιρό, στα σπίτια τους και στην αντιπολίτευση.

Όμως να γνωρίζουν, πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα τους στοιχειώνει πάντα η απόφασή τους να βάλουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ