back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο τύπου του Λιμενάρχη Λέρου σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας μερίδας επαγγελματιών της Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο τύπου του Λιμενάρχη Λέρου σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας μερίδας επαγγελματιών της Λέρου

Μελετώντας την ΄Έγγραφη Διαμαρτυρία του Εμπορικού Κόσμου του Νησιού θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη, συκοφαντική, μειωτική και απαξιωτική για την Υπηρεσία μας, με τις αυθαίρετες προσεγγίσεις της σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Το να ωθείς μια Αστυνομική Υπηρεσία να μην εκτελεί τους νόμους και τις διακρατικές συμφωνίες, προκειμένου κάποιες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό να «επιβιώσουν» αγγίζει τα όρια τις απρέπειας και της παράβασης καθήκοντος .

Ο ανώνυμος συντάκτης της έγγραφης διαμαρτυρίας μάλλον διακατείχετο από άγνοια κίνδυνου. Oι αλλοδαποί τουρίστες είτε είναι υπήκοοι χωρών που εφαρμόζουν την συνθήκη Σέγκεν είτε τρίτων χωρών είναι ευπρόσδεκτοι από την Υπηρεσία μας.

Είναι ψευδής η αναφορά ότι «μέχρι πρότινος (τα προηγούμενα έτη) οι νόμοι και οι διακρατικές συμφωνίες παρέμεναν μόνο στα χαρτιά».

Έλεγχοι διενεργούνταν κατά τα προηγούμενα χρόνια και για τον λόγο αυτό υπήρξαν σχετικά άρθρα τόσο στον τοπικό τύπο (Η ΠΝΟΗ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ) την θερινή περίοδο 2011 όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο (ΚΑLYMNIAN VOICE) σε συνέντευξη που παραχώρησε γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος που επισκέπτεται το νησί μας συχνά.

Πως είναι δυνατόν οι επαγγελματίες του νησιού να ομολογούν ότι όταν επισκέφτηκαν τρίτες χώρες (εκτός Σέγκεν) όπως η Τουρκία προκειμένου να εισέλθουν σε αυτές, τήρησαν όλες τις διαδικασίες έλεγχου (διαβατηριακού , τελωνιακού κ.τ.λ.) και να απαιτούν, συνυπογράφοντας την έγγραφη διαμαρτυρία να μην ισχύσει το ίδιο για τους αλλοδαπούς που επισκέπτονται την χώρα μας;

Ποιος ενημέρωσε τον συντάκτη ότι υπάρχει έλλειψη συνεργασίας και ουσιαστικής συνεννοήσεις των οικείων Δημοτικών και Λιμενικών Αρχών;

Ελπίζουμε ο ανώνυμος συντάκτης να εμφανιστεί κάποια στιγμή και να δώσει απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω.

Τέλος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28-05-2012 στο Δημαρχείο παρουσία του Λιμενάρχη Λέρου, του κυρίου Δημάρχου, του κυρίου Κοντραφούρη Μ. ,της κύριας Σιφουνιού Χ. και του κυρίου Διαμαντάρα Δ., με θέμα την έγγραφη διαμαρτυρία του Εμπορικού Κόσμου υπήρξε ομοφωνία ως προς το απαράδεκτο των αναφερομένων σε αυτήν.

Λέρος 04-06-12
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΡΟΥ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ