back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου Δημάρχου Λέρου για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των ΧΑΔΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου Δημάρχου Λέρου για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των ΧΑΔΑ

Σε σύσκεψη με θέμα την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των ΧΑΔΑ στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο παρευρέθηκε χτες ο Δήμαρχος Λέρου. Η σύσκεψη έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του Υπουργού κ. Βούτση και των γενικών γραμματέων του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών και Τουρισμού και του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κύριος στόχος της σύσκεψης ήταν να κλείσουν άμεσα οι ενεργοί ΧΑΔΑ και να αποκατασταθούν ενεργοί και ανενεργοί ΧΑΔΑ, ώστε να μειωθούν τα πρόστιμα που έχουν ήδη επιβληθεί στη χώρα μας, με την απόφαση 2.12.2014-υπόθεση C-378/13 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και που θα ξεκινήσουν να επιβάλλονται στις 02.06.2015, ύστερα από την καταδίκη της χώρας μας τον Οκτώβριο του 2005.

Ο Δήμαρχος μας, εκπροσωπώντας όχι μόνο το δήμο Λέρου, αλλά όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με την ιδιότητα του προέδρου του ΦΟΔΣΑ, ανέφερε πως οι δήμοι δεν έχουν καμία υπαιτιότητα για όλη αυτή την καθυστέρηση, αφού οι ίδιοι έχουν πράξει όσα ήταν στην αρμοδιότητα τους.

Το πρόβλημα δημιουργείται από τη κρατική κωλυσιεργία λόγω της γραφειοκρατίας και της έλλειψης προσωπικού.

Τέλος, ο κ. Κόλιας ζήτησε την τροποποίηση του νομοθετικού σχεδίου όσο αφορά τη θαλάσσια μεταφορά των απορριμμάτων μέχρι να λειτουργήσουν οι ΧΥΤΑ/ ΧΥΤΥ σε κάθε δήμο.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ