back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου του Χρήστου Γκουτίδη: “Κάποιοι δεν έχουν καλή σχέση με την πραγματικότητα”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου του Χρήστου Γκουτίδη: "Κάποιοι δεν έχουν καλή σχέση με την πραγματικότητα"

Στους χαλεπούς καιρούς που διαβιούμε ως λαός, το γέλιο αποτελεί «ουσιώδες είδος εν πλήρει ανεπάρκεια», γι’ αυτό η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του ΚΘ-ΚΥ Λέρου συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή -του γέλιου- έστω κι αν το μειδίαμα που σχηματίζεται στα χείλη μας είναι πικρό…

«Από την πλευρά του Υπουργείου δόθηκε δέσμευση για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων με πρόσθετη επιχορήγηση, που εγγυάται την διασφάλιση της υγείας των ασθενών της Λέρου και της εύρυθμης λειτουργίας του Θεραπευτηρίου για δύο μήνες».

Πως δεσμεύεται; Με έκτακτη επιχορήγηση.

Πόσο είναι η επιχορήγηση; Κατά δήλωση του Δημάρχου Λέρου και του Αναπληρωτή Διοικητή του ΚΘ-ΚΥ Λέρου, που συμμετείχαν στη συνάντηση, 50.000 ευρώ(!) σε πρώτη φάση κι άλλες 100.000 ευρώ(!) σε βάθος δύο μηνών… 

Προφανώς κάποιοι δεν έχουν καλή σχέση με την πραγματικότητα, αφού το οικονομικό «άνοιγμα» του ΚΘ-ΚΥ Λέρου, αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ και έχοντας υπόψη τη γραφειοκρατική διαδικασία, η χρονική διαδρομή που απαιτείται για να φτάσουν στο ταμείο του ιδρύματος τα χρήματα μιας επιχορήγησης, είναι στην καλύτερη περίπτωση τουλάχιστον 2-3 μήνες και βέβαια τότε το οικονομικό «άνοιγμα» θα έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 1 εκατ. ευρώ.

Είναι φανερό ότι η ανακοίνωση του Υπουργείου εξυπηρετεί επικοινωνιακούς σκοπούς και μόνο. Η λύση στο οξυμένο οικονομικό πρόβλημα του ΚΘ-ΚΥ Λέρου, μπορεί να προκύψει, μόνο, αν υπάρξει τακτική Κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και θα εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η πολιτική της λιτότητας, της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας ανατρέπονται μόνο με την οργανωμένη πάλη. Μόνο έτσι θα ανατραπεί η συνεχιζόμενη λαίλαπα κατά της λαϊκής οικογένειας που θα ενταθεί στο επόμενο διάστημα. 

Λέρος, 11-06-2012
Γκουτίδης Χρήστος 

Εκπρόσωπος Εργαζομένων                                                                     

στο ΔΣ του ΚΘ-ΚΥ Λέρου    

Τηλ. Επικοινωνίας: 6947103974                                               

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ