back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου του Δήμου Λέρου για την καθαριότητα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου του Δήμου Λέρου για την καθαριότητα

Παρακαλούνται οι συνδημότες μας να μην εναποθέτουν στους κάδους απορριμμάτων τα παρακάτω αντικείμενα, όπως οικοδομικά υλικά, κλαδιά δένδρων, στάχτες, παλιά σίδερα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. διότι προκαλούνται μεγάλες φθορές στα απορριμματοφόρα και στους κάδους απορριμμάτων.

Συσκευάζουμε τα σκουπίδια σε γερές σακούλες καλά δεμένες και τις τοποθετούμε μέσα σε κάδους, ποτέ δεν τα αφήνουμε έξω από τους κάδους. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος τα πάμε στον επόμενο ή τα κρατάμε μέχρι να αδειάσει.

Βγάζουμε τα απορρίμματα μας λίγη ώρα πριν τη διέλευση του απορριμματοφόρου.  Ειδική προσοχή στο θέμα αυτό πρέπει να επιδείξουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (π.χ. κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, σνακ μπαρ κλπ.).

Δεν αφήνουμε εκτός κάδων κλαδέματα, ή υπόλοιπα καθαρισμού κήπων μεγάλου όγκου  και ασυσκεύαστα, ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη υγιεινής κ.λ.π.) χωρίς να συνεννοηθούμε με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας. (Τηλ.2247022937).

Εκτός κάδου τοποθετούμε ΜΟΝΟ τα χαρτοκιβώτια τα οποία όμως είναι σπασμένα και δεμένα σε τρόπο ώστε να μην πιάνουν πολύ χώρο και να μην σκορπίζονται στο πεζοδρόμιο και στο δρόμο.

Διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικό – αλουμίνιο) από τα υπόλοιπα οργανικά κ.λ.π. απορρίμματα και τα ρίχνουμε στους κάδους της ανακύκλωσης. Επίσης δεν πετάμε στους δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες κ.λ.π. χαρτιά, πακέτα τσιγάρων, χαρτοπετσέτες κ.λ.π. αλλά τα ρίχνουμε στα καλαθάκια ή στους κάδους καθαριότητας.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την κοινή μας προσπάθεια θα κάνουμε τη Λέρο μας στην οποία ζούμε πιο καθαρή και θα ζούμε όλοι μας σε ένα καλύτερο περιβάλλον προς αποφυγή επιβολής προστίμων που προβλέπει ο κανονισμός.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ