back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Πάτμου κ. Γ. Στόικου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου του Δημάρχου Πάτμου κ. Γ. Στόικου

1. Εκπρόσωποι της εταιρείας  υδροπλάνων Hellenic Seaways στην Πάτμο


Επίσκεψη πραγματοποίησαν την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 στο νησί της Πάτμου ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Hellenic Seaways κ. Μιχάλης Ασσαριώτης και η Επιχειρησιακή Διευθύντρια Εδάφους της ίδιας εταιρείας κα Δήμητρα Παπαδοπούλου, προκειμένου να δουν από κοντά τους διαθέσιμους χώρους για την κατασκευή υδατοδρομίου και να έχουν ενημερωτικές συναντήσεις με τις συναρμόδιες υπηρεσίες. 

Έτσι, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στόικο, τον Πρόεδρο του ΔΗΛΙΤΑΠ κ. Σάκη Ελισσαίου, τον Λιμενάρχη κ. Γιώργο Μπαγιαρτάκη και τον μηχανικό του ΔΗΛΙΤΑΠ κ. Γιώργο Καρακατσάνη.

Τα στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι ο χώρος που είχε κατασκευαστεί το υδατοδρόμιο το 2007 είναι ο καταλληλότερος στο νησί μας και ότι τυχόν επιμέρους προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν. Η εταιρεία βλέπει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του υδατοδρομίου στην Πάτμο, λαμβάνοντας υπόψη ότι εφόσον κατασκευαστεί και λειτουργήσει θα δώσει την δυνατότητα προσέλκυσης τουριστών από κάθε σημείο του κόσμου, μέσω συστήματος ανταπόκρισης από το αεροδρόμιο της Αθήνας, με τη χρήση αμφίβιων υδροπλάνων.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η άμεση έναρξη των διαδικασιών για την δημοπράτηση τμήματος του εμπορικού προβλήτα στην περιοχή «Πούντος του Φτέρη», ώστε να βγει ο πλειοδότης που θα αναλάβει την αδειοδότηση, την κατασκευή και την λειτουργία του υδατοδρομίου, καταβάλλοντας και ενοίκιο για το χώρο αυτό στο ΔΗΛΙΤΑΠ.

2. Παράταση ημερομηνίας υποχρέωσης για τεχνικό έλεγχο οχημάτων και δικύκλων.


Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των Δημάρχων κυρίως των μικρών νησιών το Υπουργείο Συγκοινωνιών έδωσε το πράσινο φως και υπογράφτηκε από τη Γενική  Γραμματέα κ. Χριστιάνα Καλογήρου απόφαση με την οποία παρατείνεται η ημερομηνία υποχρέωσης για Τεχνικό Έλεγχο όλων των οχημάτων και δικύκλων που έχουν έδρα τα νησιά – Δήμους  του Νομού Δωδεκανήσου που δεν λειτουργεί ΚΤΕΟ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Η παράταση αυτή ισχύει και για την Πάτμο. Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Δήμος μας πρωτοστάτησε να παρθεί αυτή η απόφαση  τόσο με έγγραφα που έστειλε όσο και με την παρουσία του στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Εννοείται, ότι από την συγκεκριμένη απόφαση εξαιρούνται όλα τα οχήματα που εκτελούν δημόσιες επιβατικές μεταφορές όπως λεωφορεία, ταξί και οχήματα που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα.

3. «Η ΠΟΛΗ ΜΙΑΣ ΝΕΚΡΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» η νέα ταινία που θα γυριστεί στην Πάτμο.


Το Δήμαρχο Γρηγόρη Στόικο επισκέφθηκαν η Άντζελα Ισμαήλου, σκηνοθέτης-σεναριογράφος- ηθοποιός, ο Κώστας Λαμπρόπουλος παραγωγός ταινιών και ο Κυριάκος Γιώργος οργανωτής παραγωγής και συζήτησαν για τα γυρίσματα της ταινίας «Η ΠΟΛΗ ΜΙΑΣ ΝΕΚΡΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» που θα ξεκινήσουν στα μέσα του Μάρτη και θα ολοκληρωθούν μετά από δύο μήνες.

Όλες οι σκηνές θα γυριστούν στην Πάτμο και οι περισσότερες στον οικισμό της Χώρας.

Ο Δήμαρχος τους υποσχέθηκε πως μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ