back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου της Ομάδας Έρευνας & διάσωσης Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου της Ομάδας Έρευνας & διάσωσης Λέρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Tην υγειονομική κάλυψη και την προστασία τόσο των αθλητών όσο και των θεατών οι οποίοι πήραν μέρος στον Μαραθώνιο, αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα, ο οποίος οργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σε συνεργασία με το Κέντρο Μη Τυπικής Μάθησης LEDU της ΑΡΣΙΣ, ανέλαβε και έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία το Υγειονομικό Τμήμα της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ συμμετείχε στην υγειονομική κάλυψη του μαραθωνίου με κλιμάκιο αποτελούμενο από οκτώ μέλη-διασώστες του Υγειονομικού της Τμήματος.

Την φροντίδα των μέτρων ασφαλείας και την ευθύνη της υγειονομικής προστασίας των αθλητών καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής του μαραθωνίου είχαν τα τέσσερα από τα οκτώ μέλη-διασώστες οι οποίοι, επιβαίνοντες σε δίκυκλα οχήματα, και φέροντες όλο τον απαραίτητο υγειονομικό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, ακολούθησαν τους αθλητές από την αφετηρία του μαραθωνίου μέχρι και τον τερματισμό.

Στο σημείο τερματισμού είχε στηθεί σταθμός πρώτων βοηθειών από τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη-διασώστες του Υγειονομικού Τμήματος της Ομάδας μας για το ενδεχόμενο παροχής φροντίδας και πρώτων βοηθειών σε τυχών καταπονημένους αθλητές.

Μία ακόμη δράση η οποία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Υγειονομικό Τμήμα της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, εξασφαλίζοντας υψηλό αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς τόσο προς τους συμμετέχοντες όσο και προς τους διοργανωτές του μαραθωνίου.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ευχαριστούν θερμά:

  • Tην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNHCR) για τους πρόσφυγες στο νησί μας και ιδιαίτερα την υπεύθυνη κυρία Αναστασία Παπακωνσταντίνου για την εμπιστοσύνη τους και για την τιμητική πρόσκληση συνεργασίας που απηύθυναν προς την Ομάδα μας.
  • Τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου και κυρίως τον Διοικητή κύριο Εμμανουήλ Παπαδάκη για την άψογη συνεργασία τους με την Ομάδα μας για ακόμη μία φορά.
  • Όλες και όλους όσους συμμετείχαν στο μαραθώνιο για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας όπως τους υποδείχτηκαν καθώς και για την άψογη συνεργασία τους με τα στελέχη της Ομάδας μας καθ’ όλη τη διάρκεια του μαραθωνίου.
  • Επίσης ευχαριστούμε θερμά τη φίλη και μέλος της Ομάδας μας Ισιδώρα Σιφουνιού για την φωτογραφική κάλυψη της δράσης μας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ