back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  – Μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και μέσα στα νόμιμα πλαίσια των δράσεων που αφορούν την εξυπηρέτηση του σκοπού και της αποστολής της, η ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ ξεκινάει από σήμερα επίσημη εκστρατεία για να επιτύχει τον εξοπλισμό του νησιού μας με Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε καίρια και πολυπληθή σημεία του νησιού μας. Το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε από την ομάδα εργασίας και θα ανακοινωθεί με κάθε λεπτομέρεια στους κατοίκους του νησιού μας λίαν συντόμως. Αφορά τρία βασικά σημεία.

ΣΗΜΕΙΟ 1: Εύρεση πόρων μέσω πραγματοποίησης εράνων τους οποίους θα πραγματοποιούν τα μέλη της ομάδας μας για το σκοπό αυτό καθώς και εύρεση χορηγών οι οποίοι επιθυμούν να βοηθήσουν, για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη αγορά και προμήθεια ικανοποιητικού αριθμού απινιδωτών που θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε καίρια και πολυπληθή σημεία του νησιού μας – σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη ο οποίος έχει ετοιμαστεί από την ομάδα εργασίας και θα διανεμηθεί στις επίσημες τοπικές αρχές και κατά συνέπεια στους κατοίκους της Λέρου καθώς και σε όσους ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν στο νησί μας.

ΣΗΜΕΙΟ 2: Ενδελεχής ενημέρωση και εκπαίδευση ομάδων πληθυσμού ούτως ώστε βραχυπρόθεσμα να διαμορφωθεί το κατάλληλο πνεύμα το οποίο θα πρέπει να διαπνέει τους κατοίκους της Λέρου σχετικά με την αναγκαιότητα και τα πλεονεκτήματα που θα φέρει ο εξοπλισμός του νησιού μας με τέτοιου τύπου θαυματουργά μηχανήματα αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας των τουριστικών επισκεπτών αλλά και των μόνιμων κατοίκων.

ΣΗΜΕΙΟ 3: Συνεχής έλεγχος συντήρησης και ορθής λειτουργίας των απινιδωτών ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τα μέλη της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ.

Ως καθ΄ ύλην αρμόδιο, σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας του και το νομικό πλαίσιο που διέπει τέτοιου είδους δράσεις, το σωματείο με την επωνυμία ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ αναλαμβάνει την διαχείριση μιας τόσο σημαντικής πρωτοβουλίας για το νησί μας η οποία κατά την διεκπεραίωσή της θα καθιστά τη Λέρο μας πρωτοποριακή και έναν από τους πλέον ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς στον τουριστικό χάρτη. Για το λόγο αυτό επιθυμούμε από όλους τους επίσημους φορείς, τους συλλόγους, τα σωματεία, τους επιχειρηματίες και κυρίως τους απλούς πολίτες να συνδράμουν ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί σύντομα ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής και ασφάλειας για το νησί μας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ