back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Λέρου – Λειψών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Λέρου - Λειψών

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

H Ένωση Ξενοδόχων Λέρου – Λειψών, εν όψη της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν ενημερώνει τα μέλη της αλλά και την κοινωνία του νησιού μας για τα κάτωθι:

1) Στη συνάντηση  που  πραγματοποιήσαμε στα γραφεία της Ένωσης με τον ιδιοκτήτη του LEROS EXPRES  συμπατριώτη μας  τουριστικό Πράκτορα κ. Νικήτα Γρύμπιλλο, παρουσία του Αντιπροέδρου μας κ. Θεόδωρου Ασβεστα, αποφασίστηκε ότι το εν λογω σκάφος θα εκτελεί τις  Γραμμές :

α) Τρίτη και Πέμπτη:  Λέρος – Λειψοί – Πατμος – Αρκιοί-  Αγαθονησι – Σαμος και επιστροφή

β) Παρασκευή:  Λέρος –Κάλυμνος – Μαστiχαρι Κως και επιστροφή

γ) Δευτέρα και Τετάρτη: Λέρος- Κάλυμνος,με δυνατότητα προσέγγισης και το Μαστiχαρι  και  επιστροφή

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Νησιωτικής πολιτικής για την έγκριση και αποδοχή του αιτήματος μας όπως επίσης και την δρομολόγηση του πλοίου ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ στη γραμμή Καλύμνου-Σάμου κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή με μια φορά προσέγγισης στην ΚΩ που αποτελεί πάγιο αίτημα μας.

Με τις παραπάνω δρομολογιακες γραμμές σε συνδυασμό με τα πλοία της Δωδεκάνησος Ναυτιλιακής που συνδέουν τα νησιά μας με τη Ρόδο και τη Σάμο υπόσχονται μια συνεχή , καθημερινή, γρήγορη και αξιόπιστη ενδοδωδεκανησιακη συγκοινωνία, με ότι αυτό συνεπάγεται στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών των νησιών μας.

Ευχαριστούμε τον κ. Χρήστο Σπανό για την κατανόηση και την άψογη συνεργασία μας.

2) Επειδή όμως είναι αναγκαία και απαραίτητη η σύνδεση μας με το λιμάνι του Πειραιά, η Ένωση μας έστειλε όπως κάθε χρόνο Επιστολή προς την BLUΕ STAR και προσωπικά στον φίλο της Λέρου κ. Θεοδωράτο, όπως ισχύσει άμεσα η έκπτωση του 30% στους επισκέπτες του νησιού μας.Ευχαριστούμε τον κ. Διευθυντή και είμαστε βέβαιοι για την άμεση αποδοχή του αιτήματος μας.

3) Απευθυνόμενοι στο Δήμο μας, καθώς η τουριστική σεζόν αρχίζει και τα ξενοδοχεία μας ανοίγουν, επιβάλλεται εγκαίρως η καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων και των παραλίων του νησιού μας, επιβάλλοντας την τήρηση των νόμων όπου εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής, ετσι ώστε να δώσουμε το παράδειγμα στους επισκέπτες μας, μιας οργανωμένης κοινωνίας που αποτελεί σταθερό αίτημα μας για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

Δυστυχώς όμως η εμφάνιση κάποιων σημείων του νησιού μας, όπως η κατάσταση του Αεροδρομίου μας, που παρά τα έγγραφα μας προς την ΥΠΑ, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Πάγιο  αίτημα  της  Ένωσης  μας  είναι ο εκσυγχρονισμός  και  η  ανακαίνιση  τόσο  του  περιβάλλοντος  χώρου  όσο  και  του  κτιρίου  του  αεροδρομίου  μας,  το  οποίο  έχει  να  επισκευαστεί  από  την  κατασκευή  του  το  2004  και  χρειάζεται  άμεσες  επεμβάσεις.  Με τη συνεργασία του Δήμου και των επαγγελματικών οργανώσεων του τουρισμού του νησιού μας πιστεύουμε να έχουμε μια καλή τουριστική σεζόν που είναι επιθυμία όλων μας.

4) Τέλος ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης μας ότι με τον Ν. 5039 ΦΕΚ Α 83 αρθρο 31 δόθηκε μια τελευταία παράταση προθεσμίας μέχρι την 31/10/2023 για την κατάταξη των ξενοδοχείων μας, καθώς μετα από την ημερομηνία αυτή θα αφαιρείται το σήμα και η άδεια λειτουργείας τους.Για τον λόγο αυτό η Ένωσης μας θα απευθυνθεί σε εταιρείες πιστοποίησης να μας δώσουν την προσφορά τους, να επιλέξουμε την συμφερότερη και εγκαίρως να προβούμε στη τακτοποίηση των ξενοδοχείων μας.

Ευχόμαστε  σε  όλους  τους  επαγγελματίες  του  Τουρισμού  των  νησιών  μας, και κυρίως στους ξενοδόχους μας  δύναμη, υπομονή και αισιοδοξία να αντιμετωπίσουμε  την ερχόμενη Τουριστική  σεζόν  με τη  βεβαιότητα  η συνεργασία όλων μας να επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις μας.

Για την Ένωση Ξενοδόχων Λέρου – Λειψών

Ο Πρόεδρος

Μαθιουδάκης  Εμμανουήλ

Ο  Αντιπρόεδρος

Ασβεστάς  Θεόδωρος

 

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ