back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ιατρών ΚΘΛ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου της Ένωσης Ιατρών ΚΘΛ

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ στηριζει συμμετεχοντας ενεργα στις κινητοποιησεις των εργαζομενων του ΕΟΔΥ που εργαζονται στα Κ.Υ.Τ

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος αντιδρώντας κατά του νομοσχεδίου που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση της Ν.Δ την τετάρτη 21/9/2022 που νομιμοποιεί την περικοπή του 45% των αποδοχών τους. Από την μισθοδοσία του δεκεμβριου 2021 διαβεβαίωναν διάφοροι εγκάθετοι γυρολόγοι των υπουργείων ότι δεν θα χάσουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και οτι θα διευθετηθεί το ζήτημα των αποδοχών. Κοροϊδευαν απροκάλυπτα τους εργαζόμενους. Μάλιστα εργαζόμενους συμβασιούχους που δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν δουλειά. Χρησιμοποίησαν ένα κρεσέντο αποπροσανατολισμού. Εχουν ευθύνη ολες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών για την μη μονιμοποίηση των εργαζομένων. Η Ενωση καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να απαντήσουν δυναμικά . Να μην ανεχθούν να τους κοροϊδευουν κατάμουτρα αυτοι που θα τους πετάξουν αύριο στον δρόμο, αυτοι που τους εχουν αφημένους στην τύχη τους.

Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους άφησαν τα σπίτια τους για να δουλέψουν προσφέροντας κοινωνικό εργο στους ξεσπιτωμένους πρόσφυγες, βοηθώντας τους με αυταπάρνηση για να απαλύνουν τον πόνο τους ακόμη δίνοντας από το υστέρημα τους αγοράζοντας φάρμακα και αλλα είδη ανάγκης που δεν παρέχει ο κρατικός μηχανισμός . Τα χρήματα που τους περικόπτονται με το άρθρο του νομοσχεδίου τα εχουν ανάγκη, τα είχαν υπολογίσει.

Η κατάντια και το θράσσος της κυβέρνησης, φαίνεται και από ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές , η απεργία των εργαζομένων κηρύσσεται παράνομη.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις, τα αιτήματα των εργαζομένων του ΕΟΔΥ (επισυνάπτονται στο κάλεσμα) και καλούμε τα μέλη της Ενωσης να συμμετέχουν στην συγκέντρωση στις 21/09/2022( Τετάρτη) ωρα 12:30 στο δημάρχειο Λέρου.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ