back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης “ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης "ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ"

Άλλο ένα «έργο ανάπτυξης» δίπλα από τις επιχειρήσεις του κ. Κόλια βαδίζει προς την ολοκλήρωση του…

Με ακόμα ένα δελτίο τύπου δέκα μέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Δήμαρχος μας ενημερώνει ότι «εντός ολίγων ημερών η πλωτή εξέδρα θα τοποθετηθεί στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας-Μπρούζι» για ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ.

Η εν λόγω εξέδρα που κόστισε 67.860 ευρώ, αγοράστηκε το 2011 βιαστικά, με απευθείας ανάθεση, προφανώς για να προλάβουμε την τουριστική περίοδο εκείνη… Ωστόσο, είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι η αίτηση του Δήμου, για την τοποθέτηση της εν λόγω εξέδρας, έγινε με καθυστέρηση 2 ετών (13-5-2013)! Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ!

Τελικά επί τρία χρόνια η πλωτή εξέδρα ρημάζει στα χωράφια της Τεχνικής Υπηρεσίας και έχει υποστεί μεγάλες φθορές, ενώ παραμένει άγνωστο ποιος θα πληρώσει την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί.

Έστω κι έτσι, δέκα μέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Κόλιας ενόψει προεκλογικής φιέστας, δηλώνει ευτυχής, αφού έστω και την ύστατη στιγμή ένα έργο πνοής πραγματοποιείται, όλως τυχαία παραπλεύρως των επιχειρήσεων του.

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι η ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας έχει ανάγκη από τέτοιου είδους έργα, ωστόσο αντίστοιχες ανάγκες έχουν και οι εγκαταλελειμμένες, από τη δημοτική αρχή,  περιοχές του Δρυμώνα, του Ξηροκάμπου, του Παντελιού, του Βρομολίθου, των Αλίντων, του Λακκιού, της Γούρνας. Προφανώς αυτές οι περιοχές δεν έχουν το απαιτούμενο επιχειρηματικό ενδιαφέρον…

Σαφέστατα θεωρούμε ότι έργα όπως η τοποθέτηση της πλωτής, ή η λειτουργία της Πύλης, επιβάλλεται να γίνονται γιατί τα έχει ανάγκη ο τόπος. Θα πρέπει όμως πρωτίστως όλα αυτά τα έργα να γίνονται με σωστό προγραμματισμό καιέγκαιρα για να έχουν ουσιαστικά αναπτυξιακά αποτελέσματα. Δυστυχώς αυτές οι έννοιες είναι δυσνόητες για τον κ. Κόλια.

Εδώ και 3,5 χρόνια η Λέρος μας, πληρώνει ακριβά τους κακούς χειρισμούς, τις εμμονές και την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί ο κ. Κόλιας και που στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη του τόπου και στερούν θέσεις εργασίας.

Εδώ και 3,5 χρόνια εμπαίζει τους Λεριούς με την Πύλη, που κάθε τρεις και λίγο εγκαινιάζεται… Από το2010 με την υπογραφή τουΜιχάλη Κοντραφούρη ξεκίνησε η διαδικασία για την θεσμοθέτηση τηςΠύλης Εισόδου. Από τότε μέχρι και σήμερα, το νησί παραμένει χωρίς Πύλη και αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Κόλιας, ο οποίος για να καλύψει την ανεπάρκεια του, έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών και δημιουργίας «αόρατων εχθρών» επί παντός επιστητού. 

Εδώ και 3,5 χρόνια πληγώνεται η αξιοπιστία του νησιού μας και ήδη τα μηνύματα που έρχονται από τους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες δεν μας τιμούν ως τουριστικό προορισμό. Από τη μια τους ανακοινώνουμε ότι η Πύλη λειτουργεί, ενώ από την άλλη, όταν έρχεται η ώρα των κρατήσεων τους λέμε «περιμένετε σε λίγες μέρες…». Με το γνωστό «εντός ολίγων ημερών» του κ. Κόλια χάθηκαν 3,5 χρόνια…

Το ζητούμενο για όλους του Λεριούς είναι η πρόοδος και η ανάπτυξη ΟΛΩΝ των περιοχών του νησιού μας. Η πρόοδος όμως δεν μπορεί να στηρίζεται στην προχειρότητα. Για το λόγο αυτό προτρέπουμε τον κ. Κόλια, έστω και δέκα μέρες πριν τις εκλογές, να λειτουργήσει με γνώμονα το όφελος ΟΛΩΝ των Λεριών. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ