back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης “ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης "ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ"

“Έργα και ημέρες της απερχόμενης δημοτικής αρχής” – Επίθεση στη δημοτική Αρχή!


Δελτίο Τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Ελπίδα για τη Λέρο” αναφέροντας τα παρακάτω:

“Ανέλαβαν την εξουσία του Δήμου στηριζόμενοι αποκλειστικά στις ψεύτικες υποσχέσεις που μοίραζαν απλόχερα και παίζοντας με την αγωνία της Λεριάς και του Λεριού.

Ας θυμηθούμε τις σημαντικότερες στιγμές της διαδρομής με «όραμα & σχέδιο» για την οπισθοδρόμηση της Λέρου, ξεκινώντας από το 2011, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι! 

  • Τις πρώτες κιόλας μέρες του Ιανουαρίου ο κ. Κόλιας εξήγγειλε το Πάρκινγκ στον Πλάτανο. Λίγες μέρες αργότερα ξεκίνησε η παρωδία με τη μεταφορά της προτομής του Παπαναστάσηστην Αγία Μαρίνα!
  • Τον Φεβρουάριο ο κ. Κόλιας αναστέλλει τις πληρωμές για το Ξενοδοχείο ΛΕΡΟΣκαι ζητά να γίνει έλεγχος από το ΤΕΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι εργασίες είναι καθόλα νόμιμες αμφισβητώντας ακόμα και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου! Το έργο παραμένειστάσιμο μέχρι σήμερα και ρημάζει από την αδιαφορία…
  • Ο κ. Κόλιας που διατυμπάνιζε ότι παρέλαβε «καμένη γη» και ένα Δήμο «καταχρεωμένο», τον Μάρτιο, διαψεύστηκε από το πόρισμα της Επιτροπής Απογραφής που έδειξε ότι το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου ξεπερνούσε τις 400.000 ευρώ, ενώ είχαν εξοφληθεί και όλα τα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής!
  • Ξεκινούν οι μεγαλόστομες εξαγγελίες για το ΦΡΑΓΜΑκαι την ΠΥΛΗ που από τότε… «εντός ολίγων μηνών εγκαινιάζονται!»
  • Τον Μάιο οκ. Κόλιας αναγγέλλει ότι «κανένας βουλευτής δεν θα ξαναπατήσει το πόδι του στη Λέρο αν μας αποκλείσουν από το δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης». Τελικά πάλι διαψεύστηκε αφού και μας απέκλεισαν (δυστυχώς) από τη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και λίγες μέρες αργότερα υποδέχτηκε τον κ. Κρεμαστινό αλλά και τον κ. Νικητιάδη! Ακόμα μια φορά, προανήγγειλε ότι η Πύλη Εισόδου-Εξόδου θα είναι έτοιμη τον Ιούλιο…
  • Σε τεχνική σύσκεψη του Δ.Σ ανακοινώνεται ο σχεδιασμός ώστε να καταστεί η Λέρος ως «Κέντρο Υποδοχής Απορριμμάτων» των νησιών της Επαρχίας για τη δημιουργία Εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων σε συνεργασία με τους Δήμους Καλύμνου και Πάτμου!
  • Τον Ιούλιο, ο κ. Κόλιας με παράτυπες αποφάσεις διαταράσσει την λειτουργία τουΠολεοδομικού Γραφείουκαι ξεκινά εισαγγελική έρευνα για παρανομίες. Στο θέμα παρενέβη ο γενικόςεπιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησηςκ. Ρακιντζής, ο οποίος με έγγραφό του κάνει λόγο για μη σύννομες αποφάσεις και ζητά από τον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας να ενεργήσει τα δέοντα.
  • Χωρίς να προβεί στις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, τον Σεπτέμβρη του 2011 ο Δήμος παρέλαβε μια πλωτή εξέδραξοδεύοντας 67.860 €η οποία επί 3 χρόνια ρημάζει σε χωράφι της Τεχνικής Υπηρεσίας και ήδη εμφανίζει μεγάλες φθορές. Για τη συγκεκριμένη δαπάνη ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έδωσε την έγκρισή του… Ο προμηθευτής μετά από προσφυγή στα δικαστήρια, πληρώθηκε με ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ κάτι που πλέον γίνεται σύστημα στο Δήμο Λέρου.
  • Την ίδια περίοδο ξοδεύτηκαν 58.000 €για την αγορά υπόγειων κάδων.Το κόστος προμήθειας και τοποθέτησής τους ήταν 12.000 € έκαστος, εν αντιθέσει οι κάδοι που τοποθέτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή κόστιζαν 2.500 € έκαστος! Επίσης για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους εν λόγω κάδους ξοδεύτηκαν άλλα 29.520 € για την τοποθέτηση υδραυλικού γερανούστο απορριμματοφόρο. Πολύ σύντομα αποδείχθηκε ότι αυτοί οι κάδοι εκτός του ότι είναι πανάκριβοι, είναι και αναποτελεσματικοί, αφού όλα τα σκουπίδια βρίσκονται έξω από αυτούς και ήδη με απόφαση του ΔΣ δυο αλλάζουν τοποθεσία, επιβαρύνοντας με επιπλέον χρήματα το Δήμο. Αξίζει να αναφερθεί ότι για αντίστοιχη δράση ο δήμος ΚΩ χρηματοδοτήθηκε με πόρους από το Πράσινο Ταμείο!
  • Τον Οκτώβριο κλείνει το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Πλάτανο χωρίς καμία αντίδραση.
  • Το 2011 υποβλήθηκαν 4 φάκελοι υποψηφιότητας για χρηματοδότηση 4 σημαντικών έργων: Α) «Ολοκληρωμένο Σύστημα Πληροφόρησης Επισκεπτών νήσου Λέρου», 358.730,00 €,  Β) «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ και Υποδομές Διαχείρισης ΑΣΑ Δήμου Λέρου», 2.794.299,18 €  (εντάχθηκε το 2012 έργο με μικρότερο ποσό),  Γ) Κατασκευή νέου λιμενοβραχίονα για την πρόσδεση τουριστικού ημερόπλοιου στο λιμάνι της Αγ. Μαρίνας 950.000 €και  Δ) Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος πλωτής προβλήτας στα Άλιντα και στο Παντέλι, 570.000 €. Τελικά και οι 4 προτάσεις ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ «λόγω ελλιπούς πληρότητας φακέλων» αφού ο κ. Κόλιας και οι συνεργάτες του δεν υπέβαλαν ούτε τα στοιχειώδη δικαιολογητικά…

Τρία χρόνια ψέματα…  Τρία χρόνια χαμένα…                    

Λεριά και Λεριέ,

θα εμπιστευτείς ξανά αυτούς που «με όραμα και σχέδιο» σε εξαπάτησαν;”

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ