back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. Λέρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Οργάνωση Μελών Λέρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη ’73 και τον αγώνα του ελληνικού λαού για την ανατροπή της χούντας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων για ελευθερία και δημοκρατία.

Όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι κοινωνικές κατακτήσεις, όταν οι δημοκράτες αγωνιστές σύρονται σε φυλακές και εξορίες, τότε ο αγώνας των λαών για τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας, είναι επιτακτικός, είναι μονόδρομος.

Αυτό ήταν το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η παρακαταθήκη της σπουδάζουσας νεολαίας και του λαού μας στις επόμενες γενιές. Σήμερα, ύστερα από 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, εκείνες τις μεγαλειώδεις στιγμές κορύφωσης του λαϊκού κινήματος, στη χώρα μας οι δημοκρατικές ελευθερίες δοκιμάζονται, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταστρατηγούνται, η δημόσια υγεία του λαού μας καταρρέει, ο δημόσιος βίος χειραγωγείται, τα Μ.Μ.Ε. ελέγχονται πλήρως από την πιο αντιδημοκρατική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και οι συμπολίτες μας, μέσα από ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής.

49 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας μας πρέπει να μπουν ξανά σε νέους κοινωνικούς αγώνες για την λαϊκή κυριαρχία και την δημοκρατία του λαού μας, για την ευόδωση των αξιών που ενέπνευσε ο Νοέμβρης του ’73. Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ́73.

Η Ο.Μ. Λέρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ