back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μαγεύει ο νέος φωτισμός της Λέρου»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μαγεύει ο νέος φωτισμός της Λέρου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μαγεύει ο νέος φωτισμός της Λέρου» ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

Με στρατηγική όραμα και σχέδιο για όλους, προχωράμε σε ένα μεγάλο έργο που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, αντικατάστασης και αναβάθμισης όλων σχεδόν των φωτιστικών του Δήμου ενώ συμπληρώνεται με έξυπνες εφαρμογές, όπως είχαμε δεσμευθεί απέναντι στους συμπολίτες μας.

Για πρώτη φορά η Λέρος μας αποκτά φως, σημεία που για αρκετά χρόνια παρέμεναν σκοτεινά πλέον φωτίζονται, από τους κύριους δρόμους μέχρι το μικρότερο λιμανάκι.

Παράλληλα, προχωράμε στην αλλαγή ιστών, καθώς και στην επισκευή του δικτύου φωτισμού σε πολλές περιοχές, αντικαθιστώντας τους κατεστραμμένους ιστούς και επανατοποθετώντας ιστούς και φωτιστικά σώματα όπου απουσίαζαν.

Η επιλογή των νέων φωτιστικών για πρώτη φορά γίνεται βάση μελετών.

Τη σύμβαση ενεργειακής απόδοσης καλείτε να υλοποιήσει η εταιρεία «Α.Κ ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ AΠΕ ΑΕ», έπειτα από ανοικτό Διεθνή Δημόσιο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό.

Το συγκεκριμένο έργο ακολουθεί τα επιτυχημένα Ευρωπαϊκά έργα ενεργειακών συμβάσεων ΣΕΑ, όπου ο ανάδοχος καλείται να υλοποιήσει την επένδυση, με ίδια κεφάλαια και η οποία θα αποπληρώνεται τμηματικά σε βάθος δωδεκαετίας λαμβάνοντας ένα μέρος από την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και ένα μέρος θα λαμβάνει ο Δήμος μας.

Παράλληλα ο ανάδοχος θα είναι υπόχρεος για τη δωδεκαετή συντήρηση του δικτύου οδικού φωτισμού.

Με την υλοποίηση του έργου ο Δήμος θα πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας 1.400.000,00 kwh δηλαδή άνω του 72% η οποία συνεπάγετε συγχρόνως και τη μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος.

Στο σύνολο 2500 φωτιστικών σωμάτων θα αλλαχθούν με άμεσο αποτέλεσμα την αποκατάσταση των επιπέδων φωτισμού ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού εντάσσεται στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, δρομολόγησης έξυπνων υπηρεσιών που θα διευκολύνουν και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί τους συνεργάτες του, τους διευθυντές και το προσωπικό τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου μας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ