back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου Κ.Ο.Λέρου του ΚΚΕ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου Κ.Ο.Λέρου του ΚΚΕ

Την Τρίτη 09/08/2022 στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Λέρου και της Τ.Ε. Βορείων Δωδεκανήσων του ΚΚΕ μαζί με τον Γιάννη Αγγέλου, Συνταγματάρχη (ΜΝ) ε.α., πραγματοποίησαν περιοδεία και συναντήσεις με εργαζόμενους και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας που υπηρετούν στο νησί.

Το κλιμάκιο αρχικά επισκέφθηκε την πυροσβεστική υπηρεσία όπου ενημερώθηκε από το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο στην επικράτεια όσο και τοπικά. Ειδικότερα, στο πυροσβεστικό κλιμάκιο ως κυρίαρχα ζητήματα αναδείχθηκαν, η έλλειψη προσωπικού σύμφωνα και με το οργανόγραμμα, όπως και η έλλειψη μέσων για την εκτέλεση της αποστολής τους, με αποτέλεσμα να βάζουν οι ίδιοι οι πυροσβέστες το χέρι στην τσέπη για να διασφαλίσουν τους εαυτούς τους. Βασικό πρόβλημα αποτελεί και η προσωρινότητα των εποχικών συμβάσεων που δεν δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό όλο το χρόνο, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο για τους πυροσβέστες και το νησί. Σημειώνεται ότι για την εκτέλεση της αποστολής τους έχουν διατεθεί δύο παλαιά πυροσβεστικά οχήματα (το ένα του 1974 και το άλλο του 1990).

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Λιμενάρχη τού Λιμεναρχείου Λέρου και αργότερα με τον υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο νησί και ειδικότερα η κακή κατάσταση του κτιρίου του Α.Τ.Λέρου.

Σε όλες τις συναντήσεις ήταν έντονη η συζήτηση για τις επιπτώσεις από την ακρίβεια στη ζωή των εργαζόμενων στα σώματα ασφαλείας αφού πολλοί είναι από άλλα μέρη μακριά από την οικογένειά τους και με πρόσθετα έξοδα, αλλά και ο προβληματισμός για την εξέλιξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και την πανδημία.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ