back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο τύπου Φιλολογικού συλλόγου “Παρνασσός” για την εκδήλωση – αφιέρωμα στην Ολυμπία Καράγιωργα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο τύπου Φιλολογικού συλλόγου “Παρνασσός” για την εκδήλωση – αφιέρωμα στην Ολυμπία Καράγιωργα

Την 22α Απριλίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:30, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Crithoni’s Paradise” στην ακριτική Λέρο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – αφιέρωμα στην Ολυμπία Καράγιωργα, γνωστή Ελληνίδα ποιήτρια και όχι μόνο.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου και κατά τη διάρκεια της, ο εκπρόσωπος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», ο κ. Νικόλαος Φωκάς, απένειμε στην κ. Καράγιωργα το χρυσό μετάλλιο του Φ.Σ. «.Παρνασσός» μετά από ομόφωνη απόφαση της Εφορείας (ΔΣ) του Φ.Σ. «.Παρνασσός».

«Πρώτα στην Αλεξάνδρεια της Μεσογείου. Ύστερα στη Μανσούρα, στην πόλη πλάι στον Νείλο. Και τώρα στη Λέρο, στο προγονικό σπίτι, μπροστά στη θάλασσα. Πάντα το νερό. Καθόρισε τη ζωή της. Καθόρισε την ποίησή της. Ολυμπία Καράγιωργα. Σπουδαία ποιήτρια. Σπουδαία μεταφράστρια. Σπουδαία δασκάλα. Ευλογημένη να αναπνέει την ομορφιά, την ποίηση των απλών πραγμάτων και αδιαπραγμάτευτα να την επιβάλλει με τον λόγο της, με τα γραπτά της, με τη ζωή της». Κοραής Δαμάτης «Προχωρώντας στο χρόνο με την Ολυμπία»

Με την ενέργεια αυτή, για μια ακόμη φορά ο Φ.Σ. Παρνασσός έδειξε ότι βρίσκεται σε όλα τα σημεία της Ελλάδας, κοντά στα γράμματα και τις τέχνες, έχοντας παρόντες τους απανταχού στην επικράτεια εκπροσώπους.

Την παραπάνω εκδήλωση διοργάνωσαν το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις», μαζί με την αρωγή της Θεατρικής Ομάδας Λέρου.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ