back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου Δημάρχου Λέρου για την Πύλη Εισόδου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου Δημάρχου Λέρου για την Πύλη Εισόδου

Με τον πιο εντυπωσιακό και σημασιολογικό τρόπο ανέλαβε τα καθήκοντα της η νέα Δημοτική Αρχή Λέρου, αφού συνδυάστηκε με τα εγκαίνια του πιο σημαντικού έργου των τελευταίων δεκαετιών για το νησί μας: η πύλη εισόδου – εξόδου είναι γεγονός.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο οραματιστής και υλοποιητής του έργου, δήμαρχος Λέρου κ. Μ. Κόλιας με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτκής κ. Ν. Ζωίδη. 

Η τελετή πήρε πανηγυρικό χαρακτήρα, χοροστατούντος του αρχιερατικού επιτρόπου κ. Νικόδημου Φωκά, καθώς 123 Τούρκοι «επίσημοι» επισκέπτες, με επικεφαλής τον πρόξενο Σμύρνης κ. Τσακύρη και πλήθος Λεριακού λαού, είχαν κατακλύσει το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, παρά την αφόρητη ζέστη.

Γεύθηκαν τα εδέσματα που προσφέρθηκαν από επαγγελματίες και πολίτες του νησιού και χόρεψαν τοπικούς χορούς που ξεκίνησαν τα μέλη του υπό σύσταση Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η Παναγιά του Κάστρου».

Τη σημασία του έργου πίστεψε ο δήμαρχος Λέρου και οι συνεργάτες του και όλοι ευελπιστούν να δώσει νέα πνοή στο νησί μας. Μετά από προσωπικούς αγώνες, ξεπερνώντας εμπόδια, κακοήθεις μικρότητες, ειρωνείες, Κασσάνδρες απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αυτή η δημοτική αρχή απαντάει σε όλα αυτά με όνειρο, αγώνα και αποτέλεσμα.

Με τέτοια έργα η Λέρος οδηγείται σε νέους δρόμους. Δρόμους ανάπτυξης και προόδου καθώς έτσι επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος, αντιμετωπίζεται η κρίση και ανοίγονται νέοι ορίζοντες.

Δημιουργείται δίαυλος προόδου, οικονομικών και πολιτιστικών ανταλλαγών ανάμεσα στους δυο λαούς.

Ο δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίηση του έργου αυτού, τους συνεργάτες του, απερχόμενους και σημερινούς, αλλά και τους επαγγελματίες που συνέβαλλαν στην εκδήλωση.

Πιο πολύ από όλους ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς του, τον απλό Λεριό πολίτη που με την καθημερινή του στήριξη, του έδινε δύναμη και κουράγιο για να ανταπεξέλθει σε κάθε μορφής δυσκολία.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ