back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αστυνομικό δελτίο ειδήσεων 6-7-13

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑστυνομικό δελτίο ειδήσεων 6-7-13

Συνελήφθησαν χθες (05-07-2013) στο αεροδρόμιο της Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, δυο υπήκοοι Μάλι ηλικίας 59 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών. Ειδικότερα, χθες το πρωί στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων που διενεργούνται με σκοπό την αντιμετώπιση της παράνομης εξόδου από τη χώρα μη νόμιμων μεταναστών, εντοπίστηκε ο 59χρονος να προσπαθεί να διευκολύνει τον 31χρονο ομοεθνή του να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τις Βρυξέλες Βελγίου.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο 59χρονος διακινητής ταξιδέψε στις 03-07-2013 από Βέλγιο στη Ρόδο προκειμένου να προμηθεύσει τον 31χρονο με πλαστή ταυτότητα Γαλλικών Αρχών και κάρτα επιβίβασης με σκοπό την προώθησή του παράνομα στο εξωτερικό, έναντι χρηματικού ποσού. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας Γαλλικών Αρχών, Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, Το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.


Εξιχνιάστηκε χθες (05-07-2013) στην Κω, από το Τμήμα Ασφάλειας Κω, υπόθεση παράνομης κατακράτησης και εκβίασης σε βάρος 21χρονης υπηκόου Ρουμανίας. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, δυο (2) άνδρες υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 30 και 19 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας οι δράστες πριν 15 ήμερες αφαίρεσαν από την κατοχή της 21χρονης, την οποία φιλοξενούσαν, τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και ασκώντας της περιστασιακά σωματική βία και απειλές, απαιτούσαν να τους καταβάλλει 2.000 ευρώ προκειμένου να της τα επιστρέψουν. Σε έρευνα που έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι των δραστών, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το δελτίο ταυτότητας της 21χρονης επιμελώς κρυμμένο, Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, Ένα (1) κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.


Στις 05-07-2013 το πρωί συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 28χρονος ημεδαπός γιατί κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.


Στις 05-07-2013 το απόγευμα συνελήφθη στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, 75χρονος ημεδαπός γιατί παρείχε διαμονή και απασχολούσε παράνομα σε στάνη ιδιοκτησίας του μια 46χρονη Ουκρανή, η οποία διέμενε παράνομα στη χώρα.


lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ