back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημοτικού Συμβούλου Σ. Λουλουδιά – Πρόταση ΣΟΚ για τη χρηματική αποζημίωση Αιρετών στο Δήμο Λέρου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑποκαλυπτική συνέντευξη του Δημοτικού Συμβούλου Σ. Λουλουδιά - Πρόταση ΣΟΚ για τη χρηματική αποζημίωση Αιρετών στο Δήμο Λέρου!

Σφοδρή επίθεση στην παράταξη Κόλια εξαπέλυσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέλιος Λουλουδιάς, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη που ακολουθεί. Ο κ. Λουλουδιάς απάντησε σε δύσκολες ερωτήσεις που άλλοι συνάδελφοί του απέφυγαν, χαρακτηρίζοντας τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια ως “Δήμαρχο του Τίποτα”.

Παράλληλα, επιτίθεται και στον Αντιδήμαρχο Λέρου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο κ. Κωνσταντινίδης γνωρίζοντας πολύ καλά την οικονομική κατάσταση του Δήμου Λέρου θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ήδη, διότι κοστίζει στον Δήμο Λέρου 5.064,97 ευρώ κάθε μήνα”. Τέλος ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα στηρίξει, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο για παρερμηνείες! Αναλυτικότερα η συνέντευξη έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πριν από περίπου 2 χρόνια αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά. Νιώθετε δικαιωμένος με την επιλογή σας; 

Σ. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΣ: Σίγουρα νιώθω απογοητευμένος βλέποντας την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Διοίκηση αλλά και ειδικότερα στο Δήμο Λέρου. Νόμοι που δεν εφαρμόζονται, παράλογες αποφάσεις, απευθείας αναθέσεις, λάθος άνθρωποι σε λάθος θέσεις. Όμως τελικά αυτοί οι λόγοι με πεισμώνουν και με κάνουν να προσπαθώ ακόμα περισσότερο. Είμαι νέος, έχω διαφορετική οπτική απ’ τους παλαιότερους και στόχος μου δεν είναι να κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αφού η οικονομική κρίση δεν αφήνει περιθώριο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η μικροπολιτική και ο λαϊκισμός είναι «προτέρημα» του Μιχάλη Κόλια. 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Λέρου, τα οικονομικά του Δήμου βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις επί του θέματος;

Σ. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΣ: Πράγματι, με τη δραματική μείωση που υπέστησαν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), είναι θέμα χρόνου οι περισσότεροι Δήμοι ανά τη χώρα να κηρύξουν αδυναμία πληρωμής του προσωπικού τους και ανάμεσά τους βρίσκεται ο δήμος Λέρου, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο Δήμαρχος. Ως νέος δημοτικός σύμβουλος θα φέρω άμεσα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τις παρακάτω προτάσεις. 

θα προτείνω να ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ. ώστε να μην λαμβάνει κανένας Δημοτικός Σύμβουλος την χρηματική αποζημίωση που δικαιούται για τη συμμετοχή του σε συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων του Δήμου, καθώς και της Οικονομικής Επιτροπής. 

Επίσης, το ίδιο να συμβεί και με την πάγια αντιμισθία Δημάρχου και Αντιδημάρχων η οποία ανέρχεται στο ποσό των 150.000 ευρώ ετησίως!!! Ο κ. Κόλιας είναι επιχειρηματίας, δεν χρειάζεται τα χρήματα των Δημοτών για να ζήσει. Να κάνει αυτό που έκαναν και οι Δήμαρχοι στην Ιταλία με τους μισθούς τους, δηλαδή να καταθέτει τα χρήματα σε ένα κοινό ταμείο με σκοπό, πχ, την ενίσχυση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Λέρου, το οποίο όπως μας είπε, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ελλείψει χρημάτων! Λεφτά υπάρχουν για τους μισθούς μας, αλλά όχι για τους δημότες ή τους υπαλλήλους του δήμου; 

 Σε αυτό το σημείο θα σας αναφέρω κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό στον κόσμο: ο πρώην δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, για όσα χρόνια ήταν δήμαρχος, έδινε τα χρήματα που δικαιούνταν από το Δήμο, στην Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί. Είναι κάτι που ο ίδιος δεν επιθυμούσε να λέει πουθενά, όμως νομίζω πως ήρθε η ώρα να ειπωθούν κάποια πράγματα, για να ξέρει και ο κόσμος τι συμβαίνει. 

Πάμε τώρα σε ένα άλλο επίκαιρο θέμα: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κωνσταντινίδης, που γνωρίζει πολύ καλά την οικονομική κατάσταση του Δήμου, θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, διότι κοστίζει στον Δήμο Λέρου 5.064,97 ευρώ κάθε μήνα… Με τι θράσος βγαίνει και λέει στους πολίτες ότι υπάρχει πρόβλημα στα οικονομικά του Δήμου και ότι οι υπάλληλοι κινδυνεύουν να μην πληρωθούν, όταν ο ίδιος είναι μέρος του προβλήματος; Το ποσό των 5000 ευρώ δεν το εισπράττει εξ ολοκλήρου στο χέρι, όμως τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει αυτό, αλλά πόσα πληρώνει ο Δήμος Λέρου για τον ίδιο, τις κρατήσεις υπέρ των ταμείων της τράπεζας στην οποία εργάζεται, κλπ. Να παραιτηθεί λοιπόν και να πάει να εργαστεί στην υπηρεσία του. Μπορεί να προσφέρει και από άλλες θέσεις, δεν είναι ανάγκη να είναι Αντιδήμαρχος. Αυτά που συμβαίνουν είναι ντροπή για τον Δήμο και το δημοτικό συμβούλιο Λέρου. 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως κρίνετε το έργο της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα;  

Σ. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΣ: Ποιο έργο; Να σας θυμίσω ότι ο Δήμος Λέρου αγόρασε πριν ένα χρόνο τις πλωτές εξέδρες έναντι 60.000 ευρώ, τις οποίες ακόμη δεν έχουν τοποθετήσει. Ο Δήμαρχος σε συνέντευξή του έλεγε ότι θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη και οι πλωτές εξέδρες θα τοποθετηθούν. Γιατί δεν το έκανε; Εγώ το μόνο «έργο» που έχω δει να γίνεται από τον Μιχάλη Κόλια, είναι η μεταφορά της προτομής του Παπαναστάση στην Αγ. Μαρίνα, η «σφαγή» των δέντρων έξω από το ξενοδοχείο του κ. Ασβεστά και απέναντι απ’ το γήπεδο στο Λακκί, το γκρέμισμα των ιταλικών κολόνων στο Κουλούκι και πολλές εκδηλώσεις με δωρεάν κρασί και μεζέδες… Κάποιο άλλο έργο δεν έχω δει. Αν μπορεί ο Δήμαρχος, ή οποιασδήποτε άλλος, ας με διαψεύσει.
 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο δήμαρχος Λέρου έχει ως στόχο τα επόμενα χρόνια την ανάπτυξη του τουρισμού στη Λέρο. Ποιες είναι οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις σας; 

Σ. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΣ: Πώς γίνεται ο Δήμαρχος του τίποτα να παραμυθιάζει τους επαγγελματίες της Λέρου ότι έχει βάλει ως στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού, όταν ο ίδιος πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο την άρση χωροθέτησης του αγκυροβολίου Αλίντων; Αυτό το έργο θα έδινε ζωή σε ολόκληρο το νησί και ο ίδιος για γνωστούς λόγους το έχει παγώσει. Λέει στους πολίτες ότι η δική μας παράταξη δεν έκανε τίποτε για τον τουρισμό τα 8 χρόνια που ήταν στο δήμο. Τίποτα είναι το αγκυροβόλιο στα Άλιντα, ένα έτοιμο έργο προς δημοπράτηση; Τίποτα είναι η μελέτη της Μαρίνας στο Λακκί για τον Μιχάλη Κόλια; Τίποτα είναι το πάρκινγκ στο Παντέλι, οι πλακοστρώσεις, ο βιολογικός καθαρισμός, όταν τόσα χρόνια έπεφταν τα λύματα στο Παντέλι; Τίποτα είναι το Πολεμικό Μουσείο στη Μερικιά; 

Ένα μεγάλο τίποτα έχει καταφέρει ο ίδιος με τις διαδικασίες για το τελωνείο στην Αγ. Μαρίνα που έλεγε ότι τον Μάιο του 2012 θα ήταν έτοιμο. Ένα μεγάλο τίποτα έχει καταφέρει με τις διαδικασίες για την Μαρίνα στο Λακκί. Ένα μεγάλο τίποτα έχει καταφέρει με τις πλωτές εξέδρες που σας ανέφερα πιο πάνω. Ακόμη και το κρουαζιερόπλοιο με τους Κύπριους, το έφερε ο κ. Γρύμπιλος στη Λέρο, δεν είναι πρωτοβουλία του Δημάρχου του ΤΙΠΟΤΑ! 

Όσον αφορά το Λιμενικό ταμείο, εμείς ως αντιπολίτευση κάναμε θετική εισήγηση για την ίδρυσή του στη Λέρο, πλην όμως με κάθε επιφύλαξη όσον αφορά την διοίκηση του από την υπάρχουσα δημοτική αρχή. Με ποιους θα το διοικήσει ο κ. Κόλιας; Όταν και αν ιδρυθεί Λιμενικό Ταμείο στη Λέρο, θα πρέπει να τοποθετηθεί πρόεδρος με γνώσεις και κύρος, ώστε να μπορεί να επιλύει τα όποια προβλήματα προκύπτουν. Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, βλέπετε εσείς κάποιον τέτοιον άνθρωπο δίπλα στον Δήμαρχο; Ακόμη και ένας – δύο δημοτικοί σύμβουλοι που θα μπορούσαν να είναι σε αυτό το πόστο, τον αμφισβητούν πλέον ανοικτά.  
 

ΕΡΩΤΗΣΗ:  Είναι γνωστό ότι πολλοί φίλοι της παράταξης στην οποία ανήκετε, ισχυρίζονται ότι η αντιπολίτευση που ασκείτε ως σύνολο, είναι κατώτερη των προσδοκιών. Επίσης ο δήμαρχος Λέρου έχει απολέσει τυπικά την πλειοψηφία, όμως βλέπουμε να περνάει τα περισσότερα θέματα στην ημερήσια διάταξη κατά πλειοψηφία. Πώς γίνεται αυτό; 

Σ. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΣ: Δηλαδή ποιες ήταν οι προσδοκίες των ψηφοφόρων μας; Να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση διάλυσης στην παράταξη Κόλια, ώστε να μην γίνει κανένα έργο στη Λέρο τα επόμενα 2 χρόνια, και μετά να ρίξουμε τις ευθύνες στον ίδιο; Το δικό μας σκεπτικό είναι ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε «λάδι στη φωτιά». Όλοι οι συμπατριώτες μας βλέπουν ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η παράταξη του κ. Κόλια έχει κυριολεκτικά «διαλύσει», αφού η νοοτροπία του «αυτοκράτορα» που ο ίδιος έχει, δεν περνάει στους συμβούλους του. Κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν είναι σερβιτόρος του κ. Κόλια. 

Τα προβλήματα ξεκινάνε μέσα από τον συνδυασμό του Δημάρχου και όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, ανεξαρτητοποιούνται ο ένας πίσω απ’ τον άλλον, εμείς τι να πούμε; Τα λένε οι ίδιοι και σας πληροφορώ ότι είναι πολύ πιο αξιόπιστοι από οποιονδήποτε άλλον. Ίσα – ίσα που θα έπρεπε να σέβονται και οι συνάδελφοι της συμπολίτευσης, και ο κόσμος, την στάση μας και το γεγονός ότι δεν έχουμε εκμεταλλευτεί την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της παράταξη Κόλια. Απεναντίας, η δική μας παράταξη προσπαθεί να αποτρέψει την πλήρη διάλυση του δήμου προς όφελος των κατοίκων της Λέρου. Ποιο θα ήταν το νόημα για τον πολίτη της Λέρου, αν ο Δήμαρχος έφερνε προτάσεις και τις καταψηφίζαμε; Η παράταξή μας θα είχε πρόσκαιρα οφέλη, όμως ο Λεριακός Λαός θα ήταν αυτός που θα έβλεπε ότι για 4 χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτε στη Λέρο. Μέχρι σήμερα ο κ. Κόλιας δεν καταλαβαίνει ότι η αντιπολίτευση τείνει χείρα βοηθείας. Όσον αφορά, κάποιες απαράδεκτες προτάσεις, τις οποίες καταψηφίζουμε γιατί διαφωνούμε, ο κ. Κόλιας έχει με το μέρος του τους 3 συμβούλους της ελάσσονος μειοψηφίας οι οποίοι ψηφίζουν σχεδόν όλες τις προτάσεις του. 

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, η παράταξη της Χρυσούλας Σιφουνιού είχε δηλώσει την στήριξή της στον κ. Κόλια, με υπογραφές της ίδιας, του κ. Διαμαντάρα και του κ. Νταλλαρή. Αυτά για την ιστορία, αλλά και για να γνωρίζουν όλοι οι Λεριοί τι συμβαίνει στον Δήμο μας.
 

ΕΡΩΤΗΣΗ:  Πιστεύετε ότι το υπάρχον σχήμα της μείζονος μειοψηφίας θα διεκδικήσει τις επόμενες δημοτικές εκλογές με αξιώσεις, ή θα έχουμε εκπλήξεις ως προς τον επικεφαλής;  

Σ. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΣ: Εγώ συμμετείχα στην παράταξη αυτή, με επικεφαλής τον Τιμόθεο Κωττάκη, ο οποίος αδιαμφισβήτητα είναι ο καλύτερος Δήμαρχος που έχει περάσει από τη Λέρο. Όμως δυστυχώς ο κ. Κωττάκης αποποιήθηκε την εκλογή του και έτσι αυτή τη στιγμή ο εκλεγμένος επικεφαλής της παράταξής μας, είναι ο κ. Κοντραφούρης, ένας νέος άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και πιστεύω ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει επάξια ως επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος. 

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ