back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΕΡΟΥ: Απαλλαγή συμπατριώτη μας από κάθε υποχρέωση καταβολής χρημάτων προς τους πιστωτές!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑΠΟΦΑΣΗ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΕΡΟΥ: Απαλλαγή συμπατριώτη μας από κάθε υποχρέωση καταβολής χρημάτων προς τους πιστωτές!

Ακόμη μία σημαντική απόφαση του Ειρηνοδικείου Λέρου εκδόθηκε υπέρ δανειολήπτη: σύμφωνα με πληροφορίες του Leros News, το Ειρηνοδικείο Λερου εξέδωσε πρόσφατα μία δικαστική απόφαση με ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον, σε εφαρμογή του “Νόμου Κατσέλη” για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ειδικότερα, κρίνοντας σχετική αίτηση συμπατριώτη μας, το δικαστήριο αποφάσισε για περίοδο τεσσάρων ετών την απαλλαγή του από κάθε υποχρέωση καταβολής χρημάτων προς τους πιστωτές του, μετά δε την τετραετία και για περίοδο 20 ετών, την καταβολή του ποσού των 250 € το μήνα, προκειμένου να μην εκτίθεται η μοναδική κατοικία του σε διαδικασίες κατάσχεσης, με ταυτόχρονη διαγραφή του 1/3 των χρεών του! 

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του αιτούντος, κ. Θανάση Παραπονιάρη, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:

“Έιναι μέχρι στιγμής η τέταρτη περίπτωση συμπατριώτη μας που είχα την τιμή να εκπροσωπήσω στο δικαστήριο, με το ίδιο αντικείμενο και την ίδια επιτυχή έκβαση. Εκτιμώ ότι πρόκειται για μία νομοθετική πρωτοβουλία που έχει αποδώσει μέχρι στιγμής ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα και πραγματικά συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην άμβλυνση κοινωνικών αδικιών.

Οφείλουμε όμως να πούμε ότι η κίνηση των διαδικασιών αυτών πρέπει να γίνεται πάντοτε με ιδιαίτερη φειδώ και περίσκεψη, καθώς η δικαστική ρύθμιση των χρεών συνεπάγεται και σοβαρές παρενέργειες για το ενδιαφερόμενο φυσικό πρόσωπο, όπως η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων.

Σε κάθε περίπτωση, πριν οποιαδήποτε επικοινωνία με τα πιστωτικά ιδρύματα για την αναδιάρθρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων, καλό θα ήταν να υπάρχει προηγούμενη συζήτηση με το δικηγόρο μας, ούτως ώστε να μην βρεθούμε ποτέ προ δυσάρεστων εκπλήξεων”.

lerosnews.gr

 

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ