back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΡΟ «ΑΝΟΙΞΕ ΠΑΝΙΑ» Η 2ΟΗ AEGEAN REGATTA

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑΠΟ ΤΗ ΛΕΡΟ «ΑΝΟΙΞΕ ΠΑΝΙΑ» Η 2ΟΗ AEGEAN REGATTA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Την Τρίτη 17-8-2021 πραγματοποιήθηκε στο νησί της Λέρου η τελετή έναρξης του 20ου διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα «Aegean Regatta», η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία των κυβερνητών και δεκάδων πληρωμάτων από τα 45 ιστιοπλοϊκά σκάφη που συμμετέχουν στον αγώνα.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.κ. Στέφανος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καστής Δημήτρης και κ. Γρεκός Άκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέρου κ. Μπίλλης Νεκτάριος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Φρούραρχος Λέρου Πλοίαρχος Γ. Φιλιππίδης ΠΝ, ο Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος Ν. Κουτσοδόντης ΛΣ, ο Διοικητής του 588ΤΕ Αντισυνταγματάρχης Καραμπέλιας Κ. (ΠΖ), ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λέρου κ. Χαραλαμπίδης Α. και o Πρόεδρος των Εθελοντών Διασωστών Λέρου κ. Βάρνας.

Οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Ανοικτής Θαλασσής που έχουν καθιερωθεί πλέον, διεξάγονται από τις 17 έως τις 23 Αυγούστου με τελικό προορισμό τη Ρόδο αφού πρώτα τα ιστιοπλοϊκά σκάφη ξεκινήσουν το ταξίδι τους από την όμορφη Λέρο και περάσουν από την Κώ και τη Σύμη!

Τα 35 σκάφη που συμμετέχουν στην Aegean Regatta 2021 θα φτάσουν στην Κω καλύπτοντας τα 35 ναυτικά μίλια της απόστασης με όλους τους συμμετέχοντες να έχουν προσκομίσει έγκυρο πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού με τον τελευταίο τουλάχιστον προ 14 ημερών ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου.

Μετά τη διαδικασία διευκρινήσεων από την την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης καθώς και ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ενώ στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Δήμαρχο Λέρου κ. Κόλια, στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Μπίλλη, στον στο Λιμενάρχη Λέρου κ. Κουτσοδόντη, στον πρόεδρο των Εθελοντών Διασωστών Λέρου κ. Βάρνα, καθώς και στον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Λέρου κ. Χαραλαμπίδη, για την προσφορά τους και την πολύτιμη βοήθειά τους στο άθλημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ

«Θεοφιλέστατε,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
κε Αντπεριφερειάρχη,
κύριοι Αντιδήμαρχοι,
κύριε Πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου,
κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
κα Πρόεδρε της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας,
κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής Αγώνων αγώνων ,
κε Πρόεδρε του ΑΣΙΑΘ Ρόδου,
κύριε Πρόεδρε του ΝΟΛ,
κύριε Διοικητα,
αγαπητοί διοργανωτές,
αγαπητοί ιστιοπλόοι,
κυρίες και κύριοι.

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο φιλόξενο Νησί της Θεάς Άρτεμις, τη Λέρο.

Καλωσορίζουμε τα πληρώματα και τους κυβερνήτες των ιστιοπλοϊκών σκαφών που προσέγγισαν το ιστορικό και απάνεμο λιμάνι του Λακκιού, λαμβάνοντας μέρος στον 20ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό αγώνα AEGEAN REGGATA 2021.

Εκ μέρους όλων των Λερίων, απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κο Πλακιωτάκη, στον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής & Αιγαίου κ. Κουτουλάκη, τους Πρόεδρους και τους αρμοδίους των Συλλόγων για την επιλογή της Λέρου ως σημείο εκκίνησης.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΝΟΛ για την αξιόλογη προσφορά του Ναυτικού Ομίλου Λέρου και τη συμμετοχή σε διάφορους αγώνες ιστιοπλοΐας καθώς και την προσφορά του στην εκπαίδευση των μικρών παιδιών στο δύσκολο και συναρπαστικό αυτό άθλημα.

Ο αγώνας αυτός έχει αποδεδειγμένα πολλαπλά οφέλη τόσο αθλητικά αφού προωθείται η αγωνιστική ιστιοπλοΐα όσο και οικονομικά αφού τονώνει και στηρίζει τις τοπικές οικονομίες.

H Λέρος σας φιλοξενεί και σας προσφέρει τις σπάνιες ομορφιές της, την πλούσια ιστορία της και τα ασφαλή λιμάνια της.

Για εμάς τους ακρίτες η διεθνής αυτή ιστιοπλοϊκή συνάντηση είναι μια ακόμα απόδειξη ότι το Αιγαίο αποτελεί θαλάσσια Γέφυρα Ειρήνης και φιλίας, γιατί η ιστορία και ο πολιτισμός μας έχουν βαθιές ρίζες στις καταγάλανες θάλασσες μας.

Συγχαίρω θερμά όλους όσοι συνεργάστηκαν για την άρτια Διοργάνωση του αγώνα τονίζοντας ότι η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει και πρέπει να στέκεται αρωγός σε κάθε αθλητική προσπάθεια και κυρίως σε αθλήματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα ως κατεξοχήν Ναυτική χώρα που είναι η Ελλάδα μας.

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Γενικό Γραμματέα ένα πραγματικό φίλο της Λέρου που κατανοεί πλήρως τα προβλήματα της νησιωτικότητας δίνοντας άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις για τα ακριτικά μας νησιά.
Και πάλι σας καλωσορίζω, σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω εκφράζοντας την ευχή ο αγώνας αυτός να παραμείνει ως μία ετήσια γιορτή της θάλασσας.

ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ,
O ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΩΡΗ ΣΑΣ»

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ