back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Λέρου: “Ο Δήμος δεν αντέχει την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑνακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Λέρου: "Ο Δήμος δεν αντέχει την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Λέρου σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ, αναφέροντας τα εξής:

“Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ τον τελευταίο καιρό βρίσκονται στους δρόμους σε κινητοποιήσεις, απεργίες, καταλήψεις. Η οικονομική κρίση αναμφίβολα επηρέασε και τα οικονομικά του Δήμου μας με μειωμένες επιχορηγήσεις ( Κ.Α.Π. ) κατά 50 %, και με την ολοένα καθοδική πορεία των Εσόδων από Φόρους και Τέλη. 

Οδηγούμαστε σε οικονομική ασφυξία. Για το 2013 έχουν εξαγγείλει ότι θα βγουν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι από τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Ποια θα είναι τα νέα δεδομένα; Απαίτησή μας είναι να σταματήσει αυτό.

Πρέπει να αντισταθούμε στην πολιτική που θα καταστρέψει την δουλειά μας, την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι σκληρή, αλλά αληθινή. Η κρίση που βιώνουμε τα γκρέμισε όλα.

Καλούμαστε να διαχειριστούμε την μεγαλύτερη κρίση στα χρονικά της Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος μας δεν αντέχει από εδώ και στο εξής την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση.

Εάν αυτό συμβεί, θα υπάρχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις από την Εποπτεία στην οποία θα μπει ο Δήμος, με πρώτα θύματα τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι θα αναγκαστούν να πληρώσουν αυξημένα Δημοτικά Τέλη και φόρους και κατ’ επέκταση στους υπαλλήλους γιατί με προβληματικό προϋπολογισμό θα πρέπει να προβεί σε αναγκαστικές Απολύσεις– μεταθέσεις – διαθεσιμότητα αφού βέβαια προηγηθεί η στάση πληρωμών !

Πρόβλημα ήδη υπάρχει…… ας μην το διογκώνουμε…..!”

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ