back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση της παράταξης “Αγωνιστική Ενότητα” του Σωματείου Εργαζομένων Κ.Θ.Λ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑνακοίνωση της παράταξης "Αγωνιστική Ενότητα" του Σωματείου Εργαζομένων Κ.Θ.Λ

Συναδέλφισα Συνάδελφε,

Έχει περάσει ήδη 1.5 μήνας από τις εκλογές του Σωματείου μας και αποκαλύπτεται η στάση των δήθεν ακομμάτιστων και ανεξάρτητων αλλά ουσιαστικά εκφραστών του ξεπουλημένου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Τα λόγια και οι διακηρύξεις και τα παραμύθια πήγαν περίπατο από τη σύσταση κιόλας σε σώμα του Δ.Σ. Η προταση της Αγωνιστικής Ενότητας – που άλλωστε αποτελεί την πάγια θέση του Π.Α.ΜΕ σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα που συμμετέχει – για αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των συνδυασμών στο Δ.Σ καταψηφίστηκε και από τους 3 άλλους συνδυασμούς αποδεικνύοντας στην πράξη ότι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την βούληση των εργαζομένων όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων που έχουν συζητηθεί στο Δ.Σ. Οι υπόλοιποι συνδυασμοί καταψήφισαν τις προτάσεις που εμείς φέραμε προς συζήτηση. Ακόμα και για το ψήφισμα συμπαράστασης στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων των Λειψών για στελέχωση του Πολυιατρείου του νησιού που καταθέσαμε, η ολιγωρία με το πρόσχημα της ανεπαρκούς ενημέρωσης εκ μέρους των υπόλοιπων παρέπεμψε το θέμα σε μελλοντική συντάντηση του Δ.Σ. Αναφερόμαστε σε ψήφισμα που από τον περασμένο Φλεβάρη έχει ψηφιστεί από 600 και πλέον κατοίκους, από μια σειρά σωματεία όλης της Δωδεκανήσου π.χ. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλύμνου, Νοσοκομειακών Γιατρών Καλύμνου, Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδ/σου κ.λπ και έχει δημοσιευτεί και στο διαδίκτυο.

Σε πρόταση μας να πάρει θέση το Σωματείο ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης για μετάθεση του εορτασμού της Πρωτομαγιάτικης απεργίας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, οι υπόλοιποι συνδυασμοί ακολούθησαν την κυβερνητική απόφαση.

Επιπλέον καταγγέλουμε την στάση του προέδρου ο οποίος στις 13/05 προσχηματικά απέφυγε την έκτακτη σύγκλιση Δ.Σ. με θέμα την πρόταση μας για συμπαράσταση μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών με ταυτόχρονη καταδίκη της επιστράτευσης ενός ακόμα κλάδου εργαζομένων από την συγκυβέρνηση. Ενώ λοιπόν ήταν δύσκολο να συγκλιθεί έκτακτο Δ.Σ. δύο μέρες μετά σωστά συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος φιλοξενίας των Σύριων μεταναστών που ήρθαν στο νησί μας.

Τέλος θέλουμε να καταγγείλουμε την απεργοσπαστική-αντισυναδελφική συμπεριφορά των ψευτοσυνδικαλιστών ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ οι οποίοι με την δικαιολογία της μη ενημέρωσης από την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν δεν συμμετείχαν

στην απεργία που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ στις 14/05

• στην 3ωρη στάση στις 16/05

Για μας είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες συνδικαλιστικές μεθόδοι

υπονομεύουν τους αγώνες του εργατικού κινήματος καθιστώντας το Σωματείο σιωπηρό παρατηρητή στην λαίλαπα των μέτρων που μας εξαθλιώνουν καθημερινά

εξυπηρετούν τις επιδιώξεις των διοικήσεων, της οποιασδήποτε κυβέρνησης, των εργοδοτών,

ευθύνονται για την απαξίωση από μερίδα των εργαζομένων της συνδικαλιστικής δράσης εξαιτίας των αυτών των εκφυλιστικών πρακτικών

αποτελούν κακό παράδειγμα για κάθε συνάδελφο, αφού με τη στάση τους ούτε μπορούν ούτε θέλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Συνάδελφισα συνάδελφε,

Είμαστε αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε όλες αυτές τις πρακτικές γιατί ξέρουμε ότι ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Ο ΑΓΩΝΑΣ , Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ.

Λέρος 20/05/2013

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ