Oct 19, 2019 Last Updated 13:48, στις 18-10-2019

«Αναδιατάσσεται» το ψηφοδέλτιο Δωδ/νήσου της ΝΔ - Αντικατάσταση Π. Μαραβέλια με Γιάννη Βαγγέλη

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Τα νέα της Λέρου
Εμφανίσεις: 411 φορές

«Οργιο φημών» συνόδευσε και την χθεσινή ημέρα, ενώ στις 12 τα μεσάνυκτα έληγε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, σχετικά με επερχόμενες ανατροπές στα ψηφοδέλτια των κομμάτων χωρίς, όμως, και να επιβεβαιώνονται πλήρως σε όλη τους την έκταση.

Το βέβαιο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία πορεύεται προς τις εκλογές με δύο αλλαγές.

Συγκεκριμένα θα έχει τώρα παρουσία και στην Κω, μετά το «πάθημα» των εκλογών της 6ης Μαΐου, με υποψήφια την κ. Μαρία Τριανταφυλλοπούλου, σύζυγο Αντωνίου, της γνωστής οικογενείας των κρασιών «Τριανταφυλλόπουλος» και ιδιοκτητών των ξενοδοχειακών μονάδων «Μαρμαρίς Μπητς», «Μαρμαρίς Πάλας», «Ικαρος» και «Αναστασία» (τα δύο τελευταία ξενοδοχεία λειτουργούν στην πόλη της Κω).

Η κ. Μαρία Τριανταφυλλοπούλου ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του κ. Γ. Κυρίτση, στις προ-προηγούμενες εκλογές.

Η κ. Μ. Τριανταφυλλοπούλου θα καταλάβει τη θέση του κ. Δημ. Μαραγκού από την Κάλυμνο. Αρχικώς είχε αποφασιστεί να αποχωρήσει ο κ. Στράτος Καρίκης αλλά το λάθος αυτό διορθώθηκε χθες το πρωί.

Λόγω των «πενιχρών» εκλογικών αποτελεσμάτων της Ν.Δ. στη Λέρο (μεγάλη επιτυχία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων») αντικαθίσταται ο δημοσιογράφος κ. Παντελής Μαραβέλιας με τον εφοριακό κ. Γιάννη Βαγγέλη, ο οποίος στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες».

Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. δηλαδή στα Δωδ/νησα θα λάβει την ακόλουθη μορφή: Υψηλάντης Βασ., Παππάς Γ., Κόνσολας Εμμ., Χρύσης Βασ., Καρίκης Στράτος, Τριανταφυλλοπούλου Μαρία και Βαγγέλης Γιάννης.

Κυκλοφόρησαν εξάλλου φήμες ότι ενδέχεται να υπάρξει μία αλλαγή στη σειρά κατάταξης των υποψηφίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλ' αυτό δεν επιβεβαιωνόταν από καμιά πλευρά. Το πιθανότερο είναι να παραμείνει ως είχε το ψηφοδέλτιο, με υποψήφιους δηλαδή τους κ.κ. Κρεμαστινό Δημ., Νικητιάδη Γ., Ζωίδη Ν., Φτακλάκη Λίτσα, Γαβαλά Κατερίνα, Χατζηιωάννου Αντ. και Διακοσταματίου Σάββα.

Αναγκαστική αλλαγή θα υπάρξει στο ψηφοδέλτιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και ενδεχομένως από μια στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ΛΑΟΣ. Στους «Ανεξάρτητους Ελληνες» τη θέση του Γ. Βαγγέλη θα καταλάβει ο κ. Θάνος Σταματάκης, ελεύθερος επαγγελματίας, πρώην αντιδήμαρχος Κω επί δημαρχίας Γ. Κυρίτση.

Φήμες που κυκλοφόρησαν για δύο ακόμα «εξόδους» από τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» δεν επιβεβαιώνοντο από καμιά πλευρά.

Υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, το ψηφοδέλτιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» απαρτιζόταν από τους κ.κ. Ιατρίδη Μίκα, Αγγέλου Μαρία, Βαγγέλη Ι., Ρούσσου Ελ., Ζέλκα Αθ. και Μανέττα Βασ. 

Ανακατατάξεις και «αναταράξεις» αναμένεται να σημειωθούν και στην κατανομή των εδρών στα Δωδ/νησα μεταξύ των κομμάτων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα δεδομένα που άρχισαν να προδιαγράφονται (σημειώνεται ότι οι έδρες παραμένουν 5, όπως προέκυψε από την απογραφή του 2001 καθώς η Στατιστική Αρχή δεν μπόρεσε να δημοσιεύσει στο ΦΕΚ τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011).

Η Νέα Δημοκρατία φέρεται συγκεκριμένα να καταλαμβάνει 4 έδρες, ενώ η 5η έδρα θα «παιχτεί» μεταξύ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Εντυπωσιακή είναι συγκεκριμένα η διαπίστωση ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνεχίζει να «φυλλοροεί» στα Δωδ/νησα πρωτίστως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως προς την Νέα Δημοκρατία.

Είθισται, πάντως, στην Ελλάδα, οι ψηφοφόροι να αποφασίζουν την τελευταία εβδομάδα, γι' αυτό και οι όποιες εκτιμήσεις είναι βραχείας ισχύος.

Σημειώνεται ότι η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει σήμερα σε δημόσια συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.
Εφημερίδα Δημοκρατική 


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook