back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανθρωπιστική κρίση στη Λέρο! Ακόμη 79 παράνομοι μετανάστες στο νησί

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑνθρωπιστική κρίση στη Λέρο! Ακόμη 79 παράνομοι μετανάστες στο νησί

 

Συνολικά 79 παράνομοι μετανάστες έρχονται να προστεθούν στους περίπου 300 μετανάστες οι οποίοι παρέμεναν στη Λέρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μιλάμε πλέον για ανθρωπιστική κρίση.

Στο νησί της Λέρου δεν υπάρχει σχεδόν καμία υποδομή για την κατάλληλη υποδοχή των μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά μικρά παιδιά.

Τα μέλη του Δικτύου Αλληλεγγύης Λέρου, κάνουν ότι μπορούν ώστε να υπάρχει συνεχώς ικανοποιητική σίτιση και ρουχισμός, όμως επιβάλλεται η μέριμνα από το κράτος προκειμένου η υποδοχή αυτών των ανθρώπων να είναι η κατάλληλη.

Χθες το βράδυ (1/4/2015), σαράντα ένας (41) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, επί της ν. Φαρμακονησίου, από τη στρατιωτική φρουρά της νήσου, ενώ λίγο αργότερα άλλοι τριάντα οχτώ (38) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, ομοίως στο Φαρμακονήσι, από τη στρατιωτική φρουρά της νήσου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας, ανωτέρω αλλοδαποί, αφού μεταφερθούν στη Λέρο πρόκειται να συλληφθούν διότι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση για τα περιστατικά αυτά διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ