back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λέρος: Άσκηση Ασφάλειας των Λιμενικών εγκαταστάσεων από το Λιμενικό Ταμείο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Άσκηση Ασφάλειας των Λιμενικών εγκαταστάσεων από το Λιμενικό Ταμείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου , στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κώδικα 725/2004 και της Εθνικής Νομοθεσίας , πραγματοποίησε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων NEXT PLUS , την ετήσια Άσκηση Ασφάλειας (επί χάρτου ) των Λιμενικών εγκαταστάσεων αρμοδιότητας του , «Αγ. Μαρίνα και Λακκίου Λέρου».

Στην άσκηση Ασφαλείας εκτός από τη Διοίκηση του Δ.Λ.Τ. Λέρου και του προσωπικού του, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Λέρου, του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου και του ΕΚΑΒ.

Επίσης στην άσκηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Λέρου Μιχαήλ Κόλιας , μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τσακυριό Αναστάσιο , δείχνοντας κατ ́ αυτόν τον τρόπο ,το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα των Λιμένων Λέρου.

Σκοπός της άσκησης ήταν η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων , η αξιολόγηση του βαθμού ετοιμότητας του εμπλεκόμενου προσωπικού καθώς και η καταγραφή τυχόν αδυναμιών και λήψη κατάλληλων μέτρων προς αντιμετώπιση αυτών.

Κατά τη συζήτηση που έγινε και από την οποία εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα , έγινε μεταξύ άλλων στα παρακάτω:

Στον καθορισμό χώρου όπου θα λειτουργήσει το κέντρο Συντονισμού και Διοίκησης για την διαχείριση ενός Συμβάντος Ασφαλείας , σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Στον καθορισμό των χώρων συγκέντρωσης όσων εκκενώνουν τις Λιμενικές Εγκαταστάσεις. Ολοκληρώνοντας ,

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου , καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαρκή Αναβάθμιση των Λιμένων του, με σκοπό να καταστούν ασφαλείς και διαρκώς να αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες σε αυτούς υπηρεσίες , ώστε να προσελκύουν ολοένα και περισσότερα πλοία και να βελτιώνουν την τουριστική και εμπορική κίνηση της Λέρου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΚΚΩΝΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ