back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Άγνωστοι έκαναν καταγγελία για την Πύλη Εισόδου χρησιμοποιώντας το όνομα συμπολίτη μας!

Τα ΝέαΆγνωστοι έκαναν καταγγελία για την Πύλη Εισόδου χρησιμοποιώντας το όνομα συμπολίτη μας!

Γράφει ο Άκης Γρεκός
Εκδότης «Leros News» 

Το ονοματεπώνυμο συμπολίτη μας χρησιμοποίησαν άγνωστοι, προκειμένου να καταγγείλουν ψευδώς, σε διάφορες υπηρεσίες, τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την έναρξη λειτουργίας της Πύλης Εισόδου Εξόδου στην Αγ. Μαρίνα!

Πιο συγκεκριμένα, οι άγνωστοι που συνέταξαν την εν λόγω καταγγελία, χρησιμοποίησαν το ονοματεπώνυμο του συμπολίτη μας κ. Παπακυρίλλου Ευάγγελου και την απέστειλαν προς την κα Εισαγγελέα Κω, την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ρόδου, το Λιμεναρχείο, την Πολεοδομία, και… τον δήμο Λέρου!

Στην καταγγελία αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «εδώ και καιρό ο δήμος Λέρου προσπαθεί να κάνει λιμάνι εισόδου εξόδου στον οικισμό της Αγ. Μαρίνας παρόλο που οι κάτοικοι προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο ακόμα και σε άρθρα σε τοπικές εφημερίδες», ενώ η επιστολή καταγγελία των αγνώστων κλείνει, διατυπώνοντας την άποψη ότι «πρέπει να σταματήσει αυτό το έγκλημα».

Όπως ήταν φυσικό, ο φερόμενος ως καταγγέλλων, κ. Ευάγγελος Παπακυρίλλου, έπεσε απ΄τα σύννεφα όταν οι αποδέκτες της παραπάνω καταγγελίας ήρθαν σε επαφή μαζί του, προκειμένου να τους δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αναγραφόμενα σε αυτήν.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο κ. Παπακυρίλλου αναγκάστηκε να εκδώσει επιστολή που διαψεύδει τους ισχυρισμούς των αγνώστων συντακτών της καταγγελίας, και να την αποστείλει στους ίδιους παραλήπτες, στους οποίους εστάλη η καταγγελία «Μαϊμού», αναφέροντας τα εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι, με έκπληξη ενημερώθηκα ότι κάποιος έχει στείλει μια επιστολή καταγγελία από μέρους μου και υπογράφοντας αντί εμού. Το εν λόγω έγγραφο πληροφορήθηκα ότι έχει λάβει αριθμό πρωτοκόλλου την 23.1.2014 από την πολεοδομία Λέρου. Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία Πύλης Εισόδου Εξόδου στο νησί της Λέρου με βρίσκουν σύμφωνο και πιστεύω ότι είναι προς όφελος του νησιού. Με την παρούσα επιστολή δηλώνω ότι η επιστολή που έχει συνταχθεί δεν είναι δική μου και δηλώνω ότι επιθυμώ την συνέχιση των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία πύλης εισόδου εξόδου. Με προβληματίζει το γεγονός ότι κάποιος συνέταξε και υπόγραψε επιστολή αντί εμού. Πιστεύω ότι θα το έχει πράξει το ίδιο και με άλλους συνδημότες μου. Θα πρέπει να ερευνηθεί και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι αδιανόητο κάποιος να χρησιμοποιεί το όνομά μου και την υπογραφή μου. Παραμένω στη διάθεσή σας για να σας παράσχω οποιαδήποτε βοήθεια».

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια, ο οποίος δήλωσε τα παρακάτω:

«Όπως έχω τονίσει πολλές φορές, κάποιοι δεν επιθυμούν να ανοίξει η πύλη εισόδου εξόδου, όχι μόνο στην Αγ. Μαρίνα, αλλά πουθενά αλλού. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτές οι καταγγελίες έχουν πολιτικά κίνητρα. Ζούμε σε μικρό νησί και όλοι γνωρίζουμε ότι κάποιοι δεν επιθυμούν να γίνει κανένα έργο στον τόπο, προσπαθώντας από την αρχή της θητείας μου να βάλουν εμπόδια και τρικλοποδιές, ώστε να κατηγορούν έπειτα την δημοτική Αρχή και εμένα προσωπικά. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ο Λεριακός Λαός έχει και γνώση και κρίση για όσα συμβαίνουν στον τόπο μας, γνωρίζει τις προσπάθειες που γίνονται από τον δήμο μας για την Τουριστική ανάπτυξη, και δηλώνω ότι δεν πρόκειται να μας σταματήσει κανείς, όσες καταγγελίες και να κάνουν. Η βούληση του Λεριακού Λαού είναι να ανοίξει η πύλη εισόδου και αυτό θα γίνει, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Τους καλώ να σταματήσουν άμεσα την πολιτική αλητεία και να μάθουν να βάζουν τις δικές τους υπογραφές στις ανυπόστατες καταγγελίες που κάνουν».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ