ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
crithonis-paradise-hotel
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
15 °c
Agia Marina
16 ° Κυ
17 ° Δε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ » Ευρωπαίους αξιωματούχους σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Βερολίνο ενημερώνει ο Περιφερειάρχης

Ευρωπαίους αξιωματούχους σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Βερολίνο ενημερώνει ο Περιφερειάρχης

Leros News Leros News
2 Φεβρουαρίου 2016
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Υγεία: Απολογισμός του έργου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το 2017 
9
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
310
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter
  • Ξεκίνησε η προλείανση του εδάφους για την μεγάλη μάχη αλλαγής του χρηματοδοτικού status του Νοτίου Αιγαίου

  • Προς απεμπλοκή βαίνει το πρόβλημα με το hot spot στην Κω, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας

  • Την εκπόνηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων των μικρών δήμων αναλαμβάνει η Περιφέρεια

    Διαβάστε επίσης:

    Ετήσια Έκθεση Εξέλιξης Κοινωνικών, Περιβαλλοντικών & Οικονομικών Δεικτών για όλα τα νησιά σχεδιάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

    Ετήσια Έκθεση Εξέλιξης Κοινωνικών, Περιβαλλοντικών & Οικονομικών Δεικτών για όλα τα νησιά σχεδιάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

    25.11.2025
    311
    Στην δικαιοσύνη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

    Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στον Δήμαρχο Κω, σχετικά με τις δηλώσεις του για τη χρηματοδότηση αθλητικών έργων

    25.11.2025
    322

Την έναρξη κύκλου επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Βερολίνο ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, που σκοπό έχουν την εις βάθος ενημέρωσή τους σχετικά με την ανάγκη αλλαγής του χρηματοδοτικού status της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και επαναφοράς της στον λεγόμενο Στόχο 1.

Όπως έκανε γνωστό ο Περιφερειάρχης, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, Τρίτη, οι επαφές αυτές που θα γίνουν τόσο με πολιτικά πρόσωπα όσο και με πρόσωπα «κλειδιά» στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, καθώς και με διαμορφωτές γνώμης, εντάσσονται στην γενικότερη προετοιμασία της περιφερειακής αρχής, για την μεγάλη και κρίσιμη πολιτική μάχη που θα δοθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το χρονοδιάγραμμα των επαφών – που θα ξεκινήσουν στο τέλος Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Μαρτίου – έχει καθοριστεί σε συνεργασία του κ. Χατζημάρκου με το Γραφείο της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες. Κρίθηκε δε σκόπιμο, στο πρόγραμμα να συμπεριληφθεί και το Βερολίνο, ως κυρίαρχος παράγων στην λήψη αποφάσεων που αφορούν συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται, εξάλλου, να είναι έτοιμη και η μελέτη που έχει αναλάβει να εκπονήσει το Οικονομικό Επιμελητήριο και θα εμπεριέχει όλα εκείνα να στοιχεία και τα επιχειρήματα που θα τεκμηριώνουν ότι η κατάταξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Στόχο 2, μεταξύ των πλέον πλούσιων Περιφερειών της Ευρώπης, εδράζεται σε πλασματικά στοιχεία, που αλλοιώνουν κατάφωρα την πραγματικότητα. Η μελέτη αυτή θα αποτελέσει ένα ισχυρό, επιστημονικά τεκμηριωμένο επιχείρημα της Περιφέρειας, στην προσπάθειά της να πείσει τους τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αδικία που συντελείται σε βάρος του Νοτίου Αιγαίου.

«Είναι η πρώτη φορά που μια Περιφέρεια επιχειρεί κάτι τέτοιο. Ουδέποτε μέχρι σήμερα διανοήθηκε κανείς να αμφισβητήσει το χρηματοδοτικό status της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα υπήρχαν τόσο ισχυρά επιχειρήματα, όσο αυτά που διαθέτει σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τόσο ισχυρά, που είμαι βέβαιος ότι οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών δεν θα μπορούν να τα αγνοήσουν» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Το προσφυγικό

Σε συνάρτηση με την αλλαγή του χρηματοδοτικού status της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης θα θέσει στους Ευρωπαίους αξιωματούχους και το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και τις επιπτώσεις που υφίστανται τα νησιά – αποδέκτες των μεγάλων μεταναστευτικών ροών. Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, «στην αγωνιώδη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, δεν έχει συνυπολογιστεί το τεράστιο δημοσιονομικό κόστος της διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος και αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να τεθεί».

Αναφερόμενος στις ασφυκτικές – και εν πολλοίς- άδικες πιέσεις και απειλές που υφίσταται η χώρα από την Ευρώπη για έξοδο από την Συνθήκη Σένγκεν και λόγω της υστέρησης στην διαμόρφωση των hot spots, ο κ. Χατζημάρκος έκανε γνωστό σήμερα πως, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, το αδιέξοδο των τελευταίων μηνών στο νησί της Κω, οδηγείται σε απεμπλοκή.

«Δουλεύουμε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου στην κατεύθυνση της εξεύρεσης διεξόδου στο πρόβλημα της Κω και είμαστε πολύ κοντά σε λύση» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «από τις εναλλακτικές θέσεις που εξετάζονται για την δημιουργία hot spot εκτός της περιοχής Λινοπότι, μια τουλάχιστον μπορεί να οδηγήσει σε απεμπλοκή της κατάστασης μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες».

Ο κ. Χατζημάρκος επέστησε για μια ακόμη φορά την προσοχή στην κρισιμότητα της κατάστασης λόγω των πιέσεων του δέχεται η χώρα, στην ανάγκη να γίνουν γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις, ενώ τόνισε πως «μπορεί τελικά στην Κω να κρίνονται πολύ περισσότερα πράγματα για την χώρα μας από όσα νομίζουμε ότι διακυβεύονται».

Η διαχείριση αποβλήτων

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τελικά την εκπόνηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων για τουλάχιστον 14 νησιά του Νοτίου Αιγαίου, λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης και της αδυναμίας των αντίστοιχων δήμων να ανταποκριθούν στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να ολοκληρωθεί το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) στο Νότιο Αιγαίο.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της περιφερειακής αρχής, ήδη από το προηγούμενο έτος, για επιτάχυνση της εκπόνησης των σχεδίων, πολλοί είναι οι νησιωτικοί δήμοι που δεν ανταποκρίθηκαν και η Περιφέρεια αναλαμβάνει να εκπονήσει τα σχέδια για λογαριασμό τους, ώστε να προχωρήσει και η ολοκλήρωση του ΠΕΣΔΑ.

Η απόφαση ελήφθη προ ημερών στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, όπου παρέστη ο Περιφερειρειάρχης, ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Νίκος Θεοδωρίδης, οι μελετητές και ΠΕΣΔΑ, καθώς και εκπρόσωπος του ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΣΔΑ.

Σημειώνεται ότι η απουσία Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) συνιστά παράγοντα αιρεσιμότητας ενός μεγάλου μέρους κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το οποίο παραμένει «παγωμένο», μέχρι την ολοκλήρωσή του Σχεδίου.

 

Tags: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share4Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέμβαση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τον εξορθολογισμό και τη συγκράτηση του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων από και προς τα Δωδεκάνησα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Α. Υψηλάντη για την πορεία υλοποίησης των μέτρων κρατικής αρωγής για τους πυρόπληκτους της Ρόδου

06.12.2025
257
Β. Κικίλιας: «Έκτακτη προσέγγιση του “Blue Star” στη Σίφνο για διακομιδή παιδιού – Η δουλειά μας είναι να σκύβουμε πάνω από τα προβλήματα της καθημερινότητας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: «Έκτακτη προσέγγιση του “Blue Star” στη Σίφνο για διακομιδή παιδιού – Η δουλειά μας είναι να σκύβουμε πάνω από τα προβλήματα της καθημερινότητας»

05.12.2025
680
Μάνος Κόνσολας: «Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για την αναγέννηση των ορεινών περιοχών»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάνος Κόνσολας: Η σύσταση Ειδικής Γραμματείας για τις ορεινές περιοχές αποτελεί επιλογή που στοχεύει στην Περιφερειακή Ανάπτυξη

05.12.2025
195
Επόμενο
ΛΕΡΟΣ: Το πρόγραμμα για το φετινό ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

ΛΕΡΟΣ: Ανακοίνωση για το «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2016» από τον ΔΟΠΑΙΣΑΠ

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Εορτασμός του Αγ. Νικολάου στη Λέρο

    06.12.2011
    Εορτασμός του Αγ. Νικολάου στη Λέρο Πριν 14 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ λέει ότι είναι στον «αέρα» η επιστολή σύστασης…

    06.12.2012
    Ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ λέει ότι είναι στον «αέρα» η επιστολή σύστασης νέας παράταξης των 3 Ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων! Πριν 13 χρόνια 8.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Η αλυσίδα καταστημάτων Goody’s αγκαλιάζει τα παιδιά των Λειψών, της Τελένδου και της…

    06.12.2013
    Η αλυσίδα καταστημάτων Goody’s αγκαλιάζει τα παιδιά των Λειψών, της Τελένδου και της Ψερίμου! Πριν 12 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Πρόστιμο για τις χωματερές από την Ε.Ε. – Τι συμβαίνει με τη…

    06.12.2014
    ΛΕΡΟΣ: Πρόστιμο για τις χωματερές από την Ε.Ε. – Τι συμβαίνει με τη χωματερή στον Τσίγγουνα Πριν 11 χρόνια 2.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Επίσκεψη Ελληνο-αμερικανών γερουσιαστών στη Λέρο

    06.12.2015
    Επίσκεψη Ελληνο-αμερικανών γερουσιαστών στη Λέρο Πριν 10 χρόνια 1.8K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Στη δικαιοσύνη για πορνογραφία ανηλίκων 59χρονος Γερμανός

    30.11.2025
    Λέρος: Στη δικαιοσύνη για πορνογραφία ανηλίκων 59χρονος Γερμανός 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πρόσκληση Δημάρχου Λέρου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

    03.12.2025
    Πρόσκληση Δημάρχου Λέρου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Παγκόσμιο Χάλκινο για τον Ζαχαρία Νεμποτάκη στο WAKO Senior World Championship 2025…

    30.11.2025
    Λέρος: Παγκόσμιο Χάλκινο για τον Ζαχαρία Νεμποτάκη στο WAKO Senior World Championship 2025 στο Άμπου Ντάμπι 1.8K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Αλλαγή δρομολογίων του Blue Star Patmos λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

    03.12.2025
    Αλλαγή δρομολογίων του Blue Star Patmos λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Αιφνιδιαστική διακομιδή στη Ρόδο για τον αναισθησιολόγο

    03.12.2025
    Λέρος: Αιφνιδιαστική διακομιδή στη Ρόδο για τον αναισθησιολόγο 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, 6 και 7 Δεκεμβρίου

    Λέρος: Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, 6 και 7 Δεκεμβρίου

    50 shares
    Share 21 Tweet 12
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    60 shares
    Share 28 Tweet 14
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    63 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
Navarone-ad
Currently Playing

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Featured
Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Featured
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί το Καστελλόριζο
  • O Τραμπ κηρύσσει ιδεολογικό πόλεμο στην Ευρώπη
  • Ρόδος: Παρασύρθηκε κρουαζιερόπλοιο λόγω καιρού
  • Απάντηση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Α. Υψηλάντη για την πορεία υλοποίησης των μέτρων κρατικής αρωγής για τους πυρόπληκτους της Ρόδου

Νεότερα Video

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
4 Δεκεμβρίου 2025
Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.