back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ομόφωνο ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΟμόφωνο ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

Εκτάκτως συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, μετά το άγγελμα του θανάτου του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Δωδεκανήσου, Δημήτρη Κρεμαστινού, το οποίο εξέδωσε, με την 71/2020 απόφασή του, το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:

Ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, η Πρόεδρος και το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποχαιρετούν με βαθιά θλίψη έναν άξιο κοινοβουλευτικό και υπερασπιστή της Δημοκρατίας, έναν διακεκριμένο επιστήμονα, με αδιάλειπτη αφοσίωση και φροντίδα για τα Δωδεκάνησα, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στην πολυετή κοινοβουλευτική του διαδρομή διακρίθηκε για το ήθος και την αγωνιστικότητα, με τα οποία υπερασπιζόταν τις ιδέες του. Ως Υπουργός Υγείας και Βουλευτής, αγωνίστηκε για  την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΕΣΥ, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου.

Ως καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Δημήτρης Κρεμαστινός εμπλούτισε την ιατρική επιστήμη. Στην πλούσια δράση του συγκαταλέγεται η δημιουργία της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, του Β΄ Καρδιολογικού Τμήματος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Αττικόν”, της οποίας υπήρξε ο πρώτος διευθυντής. Διετέλεσε ακόμη διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει στην οικογένειά του, τους οικείους του και το Κίνημα Αλλαγής τα θερμά του συλλυπητήρια».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ