back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Επαναδιαγράμμιση οδοστρώματος επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Λέρου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΓραφείο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Επαναδιαγράμμιση οδοστρώματος επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Λέρου

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με τις διαγραμμίσεις που έλαβαν χώρα την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Λέρου τα εξής:
Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου: «Επαναδιαγράμμιση οδοστρώματος επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Λέρου» πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 20

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο από τον επιβλέποντα μηχανικό και τον προϊστάμενο του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων της Υπηρεσίας μας, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των απαραίτητων εργαστηριακών ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου η διαγράμμιση δεν πληρούσε τις προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές.

Κατόπιν τούτου, δόθηκε σχετική εντολή και η ανάδοχος εργοληπτική εταιρεία ανέλαβε, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του έργου, την επαναδιαγράμμιση στα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, όπου είχε διαπιστωθεί η αστοχία. Επειδή οι εργασίες διαγραμμίσεων δεν επιτρέπεται να γίνονται σε βρεγμένη άσφαλτο, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η χειμερινή περίοδος, είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν οι εν λόγω εργασίες επαναδιαγράμμισης εντός του περασμένου Απριλίου.
Όμως, εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID – 19, αυτό δεν κατέστη εφικτό, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020.

Επιπλέον θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, όσον αφορά τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο νησί της Λέρου, αφορούν οδικό δίκτυο, το οποίο δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και γίνονται με ευθύνη και επίβλεψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λέρου.

Από τα ανωτέρω, είναι προφανές ότι τα δύο αυτά έργα που εκτελούνται στο νησί της Λέρου, δεν εμποδίζουν το ένα το άλλο.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ