ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
crithonis-paradise-hotel
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
18 °c
Agia Marina
18 ° Δε
18 ° Τρ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ » Γ. Χατζημάρκος για Χ. Κόκκινο: «Υπονοούμενα από καταδικασμένους δεν πρόκειται να δεχτώ»

Γ. Χατζημάρκος για Χ. Κόκκινο: «Υπονοούμενα από καταδικασμένους δεν πρόκειται να δεχτώ»

Leros News Leros News
31 Ιουλίου 2015
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ: «Θα ήμουν επίορκος αν δεν οδηγούσα την υπόθεση Κόκκινου στην Δικαιοσύνη»
8
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
250
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας σήμερα,  Παρασκευή, σε ΜΜΕ, σχετικά με τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις του Αντιπριφερειάρχη Χαράλαμπου Κόκκινου κατά τις τελευταίες ημέρες, με την επιδίωξη της πρόκλησης τεχνητής όξυνσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δήλωσε τα εξής:

« Αυτό που εμφανίζεται ως «κόντρα», δεν είναι παρά η λυσσαλέα προσπάθεια του Χαράλαμπου Κόκκινου να εκδικηθεί για μια καθαρή πολιτική πράξη, την αφαίρεση των μεταβιβαζομένων σε αυτόν αρμοδιοτήτων, που ήταν  αποτέλεσμα της απώλειας της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Χατζημάρκος: «Οι Περιφέρειες είναι θεματοφύλακες κοινωνικής συνοχής – Η μεγάλη αξία του ΕΣΠΑ είναι ότι υπηρετεί τον άνθρωπο»

Γιώργος Χατζημάρκος: «Οι Περιφέρειες είναι θεματοφύλακες κοινωνικής συνοχής – Η μεγάλη αξία του ΕΣΠΑ είναι ότι υπηρετεί τον άνθρωπο»

20.11.2025
447
Γιώργος Χατζημάρκος για αφαλατώσεις της Λέρου: “Καλλιεργούν τον διχασμό για να καλύψουν την αδιαφορία ή την ανικανότητα τους”

Γιώργος Χατζημάρκος για αφαλατώσεις της Λέρου: “Καλλιεργούν τον διχασμό για να καλύψουν την αδιαφορία ή την ανικανότητα τους”

01.11.2025
1.3k

Είναι αποκλειστικό και αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωση , προβλεπόμενη εκ του νόμου, για τον εκάστοτε επικεφαλής περιφέρειας, δήμου ή κυβέρνησης, να προχωρά στην ανάκληση των υπογραφών και των αρμοδιοτήτων, από πρόσωπα που ο ίδιος κρίνει ότι, είτε δεν συνεργάζονται, είτε παρακωλύουν ή και υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια και την αποτελεσματικότητα που οφείλει να έχει ένας φορέας, όπως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στην προκειμένη περίπτωση, η ανάκληση των δυνητικών αρμοδιοτήτων και η άρση του εκχωρημένου αρχικά  δικαιώματος υπογραφών μου στον Χαράλαμπο Κόκκινο, κρίθηκε επιβεβλημένη μετά από ικανό αριθμό διαβαθμισμένων αναφορών Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε παρέμβαση στο έργο τους και πλήρης αδυναμία συνεργασίας.

Όλα όσα η κοινή γνώμη παρακολουθεί τα τελευταία 24ωρα, δεν είναι παρά η λυσσαλέα προσπάθεια του Χαράλαμπου Κόκκινου να εκδικηθεί την Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά τον Περιφερειάρχη για τις αποφάσεις που όφειλε να πάρει, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί δια των ΜΜΕ, μια καλά στημένη και σκηνοθετημένη παράσταση. Οι ανακοινώσεις και οι επιστολές στα Υπουργεία εστάλησαν εκ του πονηρού και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων, αφού ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά την λειτουργία της διοίκησης, συνεπώς και την δυνατότητα να ενημερωθεί ανά πάσα στιγμή μέσω της Δι@γειας για τα ερωτήματα που εντελώς παραπλανητικά θέτει . Η σκηνοθεσία ενός σκηνικού κρίσης και «κόντρας» αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι, ενώ έθεσε τα ερωτήματά του, ζητώντας στοιχεία,  στο τέλος της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης, ελάχιστες ώρες αργότερα, με δηλώσεις και δελτία τύπου κατήγγειλε ότι η Περιφέρεια αρνείται να του απαντήσει, όταν τα συγκεκριμένα στοιχεία απαιτούν διάστημα αρκετών ημερών για να συγκεντρωθούν.

Με την σκηνοθετημένη παράσταση ο κ. Κόκκινος όχι μόνο επιδιώκει να εκδικηθεί τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή, αλλά και να προλάβει ενδεχόμενες επερχόμενες εξελίξεις σχετικά με τα πεπραγμένα της προεδρίας του στην «Ενεργειακή ΑΕ». Στις 26 Ιουνίου 2015, οπότε έλαβε χώρα η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας,  διαπιστώθηκε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και λόγω προσωπικών δαπανών, μεταξύ των άλλων,  του προέδρου της Χαράλαμπου Κόκκινου, που κρίθηκαν αντικανονικές από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Στο πλαίσιο της επιβεβλημένης χρηστής διοίκησης και της διαφανούς διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, αποφασίστηκε η σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της «Ενεργειακής ΑΕ», όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τον ορισμό ορκωτού λογιστή ο οποίος θα ελέγξει σε βάθος τα οικονομικά της καθώς και για την αντικατάσταση του Χαράλαμπου Κόκκινου από το διοικητικό συμβούλιο.

Σε ό, τι αφορά τα υδατοδρόμια, δεν ήταν παρά το πρόσχημα του Χαράλαμπου Κόκκινου για να στήσει το σκηνικό της «κόντρας». Η διαδικασία που ακολουθείται είναι απολύτως διαφανής και ελεγχόμενη σε κάθε της στάδιο. Οι Προγραμματικές Συμβάσεις υπογράφονται μετά από τις αντίστοιχες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, οι οποίες ελέγχονται και εγκρίνονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όλες οι οικονομικές αποφάσεις που λαμβάνονται από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, αναρτώνται στην Δι@γεια και ελέγχονται, από το πρώτο ευρώ, από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου. Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετούνται όσα  ο Χαράλαμπος Κόκκινος  υπαινίσσεται.

Ως προς το νέο παραλήρημά του για τον ειδικό σύμβουλο που ο ίδιος επέλεξε και για τον οποίο ουδεμία εμπλοκή είχε ο Περιφερειάρχης, όλες οι απαντήσεις βρίσκονται τόσο στα έγγραφα της Διεύθυνσης Διοίκησης της Περιφέρειας, όσο και στο έγγραφο του ιδίου του ειδικού συμβούλου, που είδε προς ημερών το φως της δημοσιότητας,  σύμφωνα με το οποίο επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, απέναντι στους ισχυρισμούς του Χαράλαμπου Κόκκινου.

Εν κατακλείδι, η σκηνοθετημένη παράσταση του Χαράλαμπου Κόκκινου για να εκδικηθεί την Περιφερειακή Αρχή αλλά και για να κρυφτεί από τις δικές του ευθύνες, έλαβε άδοξο τέλος.

Συνεχίζουμε το έργο μας με απόλυτη προσήλωση στις αρχές της απόλυτης διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Υπονοούμενα από καταδικασμένους δεν πρόκειται να δεχτώ».

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή για εξαφάνιση πορισμάτων στο Κρατικό Θεραπευτήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικητιάδης στη Βουλή: Σε απομόνωση ξανά το Αγαθονήσι από την Κυβέρνηση

22.11.2025
245
Άμεση αντίδραση Νικητιάδη για τον εκ νέου ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Κάσου | Ερώτηση στη Βουλή για το «Πρέβελης»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Νικητιάδη – Χναρη για τη Βιντζότρατα

21.11.2025
320
Κατερίνα Εμμανουήλ: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Κατερίνα Εμμανουήλ: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

21.11.2025
487
Επόμενο
ΛΕΡΟΣ: Ζητείται Τοπικός Συντονιστής Διερμηνέων για απασχόληση στο νησί

ΛΕΡΟΣ: Ζητείται Τοπικός Συντονιστής Διερμηνέων για απασχόληση στο νησί

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ψήφισμα υπέρ της παραμονής του Ειρηνοδικείου στη Λέρο από το Δημοτικό Συμβούλιο

    24.11.2011
    Ψήφισμα υπέρ της παραμονής του Ειρηνοδικείου στη Λέρο από το Δημοτικό Συμβούλιο Πριν 14 χρόνια 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΥΠΟΛΗ: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 9.μμ στο Κινηματοθέατρο Λακκίου

    24.11.2012
    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΥΠΟΛΗ: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 9.μμ στο Κινηματοθέατρο Λακκίου Πριν 13 χρόνια 363
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου

    24.11.2013
    Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Εντοπισμός και συλλήψεις 13 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι

    24.11.2014
    Εντοπισμός και συλλήψεις 13 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι Πριν 11 χρόνια 1.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ευχαριστήρια επιστολή του Πέτρου Σιφουνιού

    24.11.2015
    ΛΕΡΟΣ: Ευχαριστήρια επιστολή του Πέτρου Σιφουνιού Πριν 10 χρόνια 1.2K
Navarone-ad

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400…

    17.11.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    21.11.2025
    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 2K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    21.11.2025
    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί 2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια

    21.11.2025
    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε…

    20.11.2025
    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου 1.8K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    80 shares
    Share 43 Tweet 15
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    45 shares
    Share 19 Tweet 11
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    36 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
Currently Playing

Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

Featured
Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Featured
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]
  • Μιχάλης Κόλιας: Παρούσα η αντιπολίτευση στην εκδήλωση της Π.Ε.Λ. και σε παρουσίαση βιβλίου
  • Λέρος: 60 χρόνια ΠΕΛ και 50 χρόνια «Λεριακά Νέα» – Μια μεγάλη γιορτή για τον Πολιτισμό
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

Νεότερα Video

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
21 Νοεμβρίου 2025
Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

818 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.