back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαγνωστικά τεστ αντιγόνου προμηθεύεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΔιαγνωστικά τεστ αντιγόνου προμηθεύεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Απόλυτη προτεραιότητα θα δοθεί στο έλεγχο των κατοίκων των μικρών νησιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα νησιά, προχωρά στην προμήθεια μεγάλου αριθμού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test).

Πρόκειται για την ίδια κατηγορία τεστ που χρησιμοποιεί και ο ΕΟΔΥ στους διαγνωστικούς ελέγχους, που διενεργεί σε εξωτερικούς χώρους, για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2.

Σκοπός της Περιφερειακής Αρχής είναι να ελεγχθούν κατά απόλυτη προτεραιότητα όλοι οι κάτοικοι των μικρών νησιών,  των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Την προμήθεια καλείται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, στη συνεδρίαση της προσεχούς Παρασκευής.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:

 «Το μήνυμα μας στους κατοίκους των μικρών νησιών της Περιφέρειας μας, είναι ότι δεν είναι μόνοι σήμερα, όπως δεν ήταν ούτε στιγμή μόνοι από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η πανδημία και στην χώρα μας. Γιατί, από την πρώτη περίοδο της πανδημίας, έχουμε καταργήσει κάθε όριο αρμοδιότητας, κάθε φυσικό ή τεχνητό εμπόδιο, προσπαθώντας να σταθούμε στο πλευρό τους με κάθε δυνατό τρόπο και χωρίς να υπολογίζουμε οικονομικό κόστος. Σε αυτή τη νέα φάση της παγκόσμιας αγωνίας, ο έλεγχος των κατοίκων των μικρών νησιών μας είναι απόλυτη προτεραιότητα και για τον σκοπό αυτό προχωράμε, στην προσεχή  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην αγορά ικανού αριθμού διαγνωστικών τεστ αντιγόνου» 

Η προμήθεια των τεστ αντιγόνου αποτελεί μέρος της μεγάλης προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής , που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, με την έναρξη της πανδημίας COVID – 19, για την θωράκιση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας και για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών, εξαντλώντας κάθε διοικητικό και οικονομικό όριο και δυνατότητα παρέμβασης. Ο αγώνας αυτός  παραμένει προτεραιότητα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ