back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στους Λειψούς από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΑποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στους Λειψούς από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία  «ΓΑΛΗΝΟΣ», εταιρεία που στους σκοπούς της είναι η προαγωγή της Υγείας, Μέριμνας και Αλληλεγγύης των κατοίκων της Δωδεκανήσου, χρηματοδοτεί ιατρικές αποστολές στα νησιά του Νομού μας, σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν στο κάθε νησί.

Οι ιατρικές αποστολές πραγματοποιούνται με την έγκριση της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου και σε συνεργασία με  τους Δήμους και τα Ιατρεία των νησιών.

Στα πλαίσια των δράσεων της Γαληνός, το Σάββατο 20/11/2021 επισκέφθηκε τους Λειψούς Ιατρικό Κλιμάκιο, αποτελούμενο από ιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.

Οι ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο  Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο  Λειψών το Σάββατο 20/11/21 και την Κυριακή 21/11/2021. Το σύνολο των κατοίκων που εξετάσθηκαν ανά ειδικότητα έχει ως εξής:

Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ
1  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 10
2  ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ 59
3  ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 14
4  ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ 24
5  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ 19
ΣΥΝΟΛΟ 126

Η Πρόεδρος Ευρυδίκη Νάκη- Παπαγιάννη, η οποία παρευρέθηκε στους Λειψούς, και τα μέλη του  Διοικητικού Συμβούλιου της Εταιρείας «ΓΑΛΗΝΟΣ» ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Λειψών για την θερμή υποδοχή και την εξαιρετική φιλοξενία, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΠΙ Λειψών για την άψογη συνεργασία.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ