back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση-καταγγελία για την απομάκρυνση Μοριακού Αναλυτή (PCR) από το Νοσοκομείο Σύρου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΑνακοίνωση-καταγγελία για την απομάκρυνση Μοριακού Αναλυτή (PCR) από το Νοσοκομείο Σύρου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τον λαό των νησιών μας την επιχειρούμενη, πρόσθετη, αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας στα νησιά με την απομάκρυνση Μοριακού Αναλυτή (PCR) από το Νοσοκομείο Σύρου, την ώρα που τα κρούσματα covid -19 στα νησιά αυξάνονται συνεχώς ( ακόμα και με τις επίσημες ανακοινώσεις) !

Σαν να μην έφτανε η χρόνια εγκατάλειψη των νησιών σε κρίσιμες υποδομές και ειδικά στην υγεία, σαν να μην έφτανε ο συνωστισμός στα καράβια που «εξαφανίζονταν» μαγικά μόλις έφταναν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και κάμερες, σαν να μην έφτανε η ενημέρωση με το «σταγονόμετρο» για την πανδημία στα νησιά ( ο ΕΟΔΥ «ανακάλυψε» την «περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων» προκειμένου να μην δίνει εικόνα ανά νησί έτσι ώστε να γνωρίζουν να προφυλαχτούν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές , έρχονται σήμερα στα όρια του νέου κύματος της πανδημίας να «αφοπλίσουν» το Νοσοκομείο Σύρου…..

Στη χώρα μας, μέσα στην κορύφωση της πανδημίας, η μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση που πουλάει διαγνωστικές εξετάσεις, έκλεισε τα περισσότερα από τα καταστήματά της διότι δεν είχε αρκετά κέρδη….. Η κυβέρνηση που καθυστερημένα, και εν πολλοίς υποκριτικά, ανακάλυψε τους ήρωες των Δημόσιων Δομών Υγείας, διπλασίασε εν μέσω κρίσης την κρατική αποζημίωση στους ιδιώτες κλινικάρχες, προκειμένου να ανοίξουν τις ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ, ενώ μέχρι σήμερα , μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ (1) ΜΟΝΙΜΟ ΓΙΑΤΡΟ ή ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ … Πρόκειται για την ίδια πολιτική όλων των κυβερνήσεων που τα προηγούμενα χρόνια αποδιάρθρωναν/ διέλυαν συστηματικά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, προκειμένου να βρεθεί χώρος για τους εμπόρους «υγείας».

Στεκόμαστε δίπλα τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Σύρου όπως και όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία. Δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και εν γένει σε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, σε όσους που δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και των τεράστιων ελλείψεων στην Δημόσια Υγεία. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του λαού μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για :

1. Την παραμονή του Μοριακού Αναλυτή στο ΓΝ-ΣΥΡΟΥ,

2. Μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων εργαζομένων.

3. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου Σύρου και του νεοσύστατου εργαστηρίου μοριακής ανάλυσης.

4. Την διενέργεια τεστ σε όλους τους εργαζόμενους ( με προτεραιότητα όσους έρχονται σε επαφή με κοινό) σε τακτική βάση.

5. Άμεση κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.

6. Να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ !

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΗΣ ΖΕΠΑΤΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗΑ

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ