back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συναντήσεις εργασίας του Δημάρχου Πάτμου στο Υπουργείο Εσωτερικών

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣυναντήσεις εργασίας του Δημάρχου Πάτμου στο Υπουργείο Εσωτερικών

Εκτενείς διαδοχικές ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Λευτέρης Πέντες στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, με επίκεντρο την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

Στην προγραμματισμένη επαφή με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που περιήλθε η Πάτμος, καθώς και για τις εκτεταμένες φθορές που προκλήθηκαν, ενώ έγινε ειδική αναφορά και στο χρόνιο ζήτημα της υποστελέχωσης του Δήμου.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα. Ο κ Πέντες φρόντισε να καταθέσει αναλυτικό υπόμνημα αναφορικά με τις αρνητικές συνέπειες που προκάλεσαν τα ακραία φαινόμενα κακοκαιρίας στην Πάτμο, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί τότε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα μάλιστα από κατεπείγουσα έκκληση του ίδιου του Δημάρχου. Στη διάρκεια της συνάντησης ζητήθηκε από τον κ. Πέντε η συνδρομή του Υπουργείου για την επίσπευση των διαδικασιών με στόχο  την καταγραφή των ζημιών και την αποκατάσταση τους. Όπως τονίστηκε, ο Δήμος Πάτμου δεν διαθέτει την τεχνική επάρκεια για την εκπόνηση μελετών, ειδικά σε μία περίοδο που  κρίνεται επιτακτική η λήψη μέτρων προφύλαξης.

Στο ίδιο πλαίσιο, προτάθηκε από πλευράς του Δημάρχου ένα πλέγμα συγκεκριμένων ενεργειών και  έργων για την αποκατάσταση των βλαβών και φθορών που περιλαμβάνουν την άρση καταπτώσεων, την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και την κατασκευή τεχνικών έργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση. Μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού και του Δημάρχου συμφωνήθηκε η συνέχιση της επικοινωνίας στο επόμενο διάστημα ,και η παρακολούθηση των θεμάτων για την εξεύρεση λύσεων.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ