back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΤΜΟΣ: “Αποκάλυψη” από τον Αλέκο Φασιανό

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠΑΤΜΟΣ: "Αποκάλυψη" από τον Αλέκο Φασιανό

Στο νησί της Αποκάλυψης ταξιδεύουν τον Αύγουστο τα έργα του Αλέκου Φασιανού. Η νέα ατομική έκθεση του ζωγράφου, η πρώτη του στην Πάτμο, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις 6 Αυγούστου και φέρει τον τίτλο «Αποκάλυψη».

Με τα έργα της έκθεσης ο Αλέκος Φασιανός ταξιδεύει τις μυθολογίες της καθημερινότητας στην Πάτμο.

Στα έργα του παρατηρεί κανείς χαρακτηριστικά στοιχεία του καλλιτέχνη. Ο Αλέκος Φασιανός ζωγραφίζει τον άνθρωπο, τη φύση και το περιβάλλον, εντάσσοντας στη δημιουργία του στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού. 

Ο κόσμος της Αρχαίας Ελλάδας και του ίδιου του ζωγράφου ενώνονται στην έκθεση, αποκαλύπτοντας το ελληνικό φως, την απλότητα της έκφρασης, την καθαρότητα των γραμμών, του χρώματος, της κίνησης, την αυθεντικότητα τελικά της εικόνας.

Στο έργο του Αλέκου Φασιανού ενυπάρχουν η δύναμη του λόγου του Ελύτη, ο λυρισμός της μουσικής του Χατζιδάκι, η αμεσότητα της ερμηνείας του Δημήτρη Χόρν. Ο ζωγράφος αντλεί από το παρελθόν για να δημιουργήσει την αισιοδοξία του αύριο.

Ο Αλέκος Φασιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αθήνας, στη συνέχεια, το 1960 μετακόμισε στο Παρίσι για να σπουδάσει λιθογραφία στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι. Είναι μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αθήνας και επίτιμο μέλος της Κρατικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας. Από το 2009 είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τέχνης. Το 1985 έγινε Ιππότης του Τάγματος των Τεχνών (βραβεύτηκε από τον Υπουργό της Γαλλίας Ζακ Λανγκ), από το 2010 είναι ο Διοικητής του Τάγματος των Τεχνών (βραβεύτηκε από τον Υπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν), το 2013 ο Φασιανός τιμήθηκε με το Προεδρικό Βραβείο της Γαλλικής Δημοκρατίας «Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής».

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται στις 6 Αυγούστου (στις 21:00 το βράδυ) και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου.

Fine Arts Πάτμος: Κεντρική πλατεία – Χώρα Πάτμος, τηλ.: 22470 31222. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης, καθημερινά: 11.00-14.00 και 19.00-24.00.

news.in.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ