back to top
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Εισήγηση Δημάρχου Πάτμου σε σημαντικό συνέδριο βιωσιμότητας: Ανάπτυξη αλλά υπό προϋποθέσεις.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΕισήγηση Δημάρχου Πάτμου σε σημαντικό συνέδριο βιωσιμότητας: Ανάπτυξη αλλά υπό προϋποθέσεις.

Το «αποτύπωμα» του άφησε ο Δήμος Πάτμου https://www.facebook.com/elpentes/videos/775941647420439 στο επιτυχημένο συνέδριο με θέμα «Σχεδιάζοντας τη βιώσιμη πόλη του αύριο» που διοργανώθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων στις 20 και 21 Απριλίου 2023.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου αφορούσαν τα επίκαιρα θέματα περιβάλλον & ενέργεια, αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων, ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, αναπτυξιακές υποδομές, συμμετοχή στα κοινά και ψηφιακή ανάπτυξη. Στο συνέδριο κλήθηκαν να συμμετάσχουν, στελέχη της κυβέρνησης, στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της νέας γενιάς των αυτοδιοικητικών και στελέχη εταιρειών με σημαντικό αποτύπωμα στην αναπτυξιακή δομή της χώρας.

Στο συνέδριο προσκλήθηκε ο Δήμαρχος Πάτμου Λευτέρης Πέντες ανάμεσα σε ελάχιστους νησιωτικούς Δήμους και  ως εκπρόσωπος Δήμου που έχει επιδείξει  έργο σε θέματα διαχείρισης φυσικών πόρων και δημιουργίας προϋποθέσεων βιωσιμότητας. Ο κ. Πέντες αναφέρθηκε στη συστηματική προσπάθεια του Δήμου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων καθώς και για την προσέλκυση έργων υποδομών πολλών εκατομμυρίων με χρηματοδοτήσεις από πλήθος φορέων. Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος επεσήμανε την αναγκαιότητα για ετοιμασία εθνικού πλάνου ανάπτυξης με γνώμονα τη φέρουσα ικανότητα και προσαρμογή στη νησιωτικότητα της Ελλάδας, ενώ παρέθεσε πρόσφατα παραδείγματα «πράσινων»  δράσεων στο νησί όπως η υλοποίηση προγράμματος ηλεκτροκίνησης. Ο κ. Πέντες κατέληξε πως η ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών είναι μονόδρομος για την αναζωογόνηση των τοπικών οικονομιών υπό την αυστηρή προϋπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Για τον λόγο αυτό κάθε έργο ανάπτυξης στην Πάτμο ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες που προάγουν το φυσικό περιβάλλον.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ