back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Τύπου Δημάρχου Πάτμου για την ακτοπλοική σύνδεση

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΔελτίο Τύπου Δημάρχου Πάτμου για την ακτοπλοική σύνδεση

Η Δημοτική αρχή πιστή στις εξαγγελίες της για το φετινό καλοκαίρι στα πλαίσια της αξιοπρεπούς επικοινωνίας-συγκοινωνίας του νησιού μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο είχε θέσει πέντε στόχους πάντα σε συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές των γειτονικών νησιών:

1. Σύνδεση της Πάτμου με τη Σάμο με ταχύπλοο σκάφος.
2. Σύνδεση της Πάτμου με τη Βόρειο Ελλάδα.
3. Επιπλέον δρομολόγιο του Patmos-Star στη δρομολογιακή γραμμή Πάτμος-Λειψοί-Λέρος.
4. Πέντε δρομολόγια από Πειραιά και τέσσερα από Πάτμο της εταιρείας Blue-Star.
5. Σύνδεση της Πάτμου με Υδροπλάνα.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι:

1. Ανακοινώθηκε χθες βράδυ η κατακύρωση του διαγωνισμού της γραμμής Πυθαγόρειο Σάμου-Πάτμος-Λειψοί-Λέρος-Κάλυμνος-Κως και επιστροφή με τα CATAMARAN της εταιρείας ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ Ν.Ε. (ΑΔΑ:ΩΒΚΟ465ΦΘΘ-11Σ).
2. Μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχει ανακοινωθεί ο ανάδοχος του διαγωνισμού της γραμμής με την Βόρειο Ελλάδα (Καβάλα-Λήμνος-Λέσβος-Χίος-Σάμος) με επέκταση μέχρι την Πάτμο από τις αρχές Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.
3. Σε ένα από τα επόμενα Σ.Α.Σ. θα επανεξεταστεί το θέμα της αύξησης των δρομολογίων του Patmos-Star.
4. Στις 05/03/2015 κατά την επίσκεψη στο νησί μας του οικονομικού Διευθυντή της εταιρείας Blue-Star κ. Θεοδωράτου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις της εταιρείας σχετικά με το αίτημα μας για επιπλέον δρομολόγια από και προς Πειραιά. Γεγονός όμως είναι ότι τα μηνύματα είναι θετικά.
5. Ανακοινώθηκε από το Υ.Ν.Α. (Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου) νέα δρομολογιακή γραμμή Πάτμος-Αρκιοί-Λειψοί-Λέρος-Φαρμακονήσι-Αγαθονήσι-Πυθαγόρειο με επιστροφή και έδρα την Πάτμος δύο φορές την εβδομάδα με το ταχύπλοο ΑΝΝΑ-ΕΞΠΡΕΣ (ΑΔΑ:ΩΒΚΟ465ΦΘΘ-11Σ).
6. Όσον αφορά τα υδροπλάνα η Πάτμος είναι το μοναδικό νησί στα Δωδεκάνησα που έχει υπογράψει σύμβαση μετά από διαγωνισμό με την μια εκ των δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται (HELLENIC SEAPLANES) και έχει καταθέσει πλήρη φάκελο για αδειοδότηση. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ξεκινήσει η δραστηριότητα τους στην Ελλάδα η Πάτμος θα είναι από τα πρώτα νησιά που θα δρομολογηθούν υδροπλάνα.

lerosnews.gr

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ