back to top
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

Related Posts

Συμμετοχή του Δημάρχου Λειψών στην ιστορική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Άκρως εποικοδομητική ήταν η προγραμματισμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Δημάρχους 42 μικρών νησιωτικών Δήμων που έλαβε χώρα την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, Έλληνας Πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλία αυτής της κλίμακας με στόχο την αποτύπωση απόψεων και προτάσεων σχετικά με αναπτυξιακά θέματα αλλά και ζητήματα που απασχολούν όλους τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους της χώρας. Η συνάντηση είχε διάρκεια τέσσερις ώρες, κατά τις οποίες ο Πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις των 42 Δημάρχων. Ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, που για δεύτερη φορά συναντά τον Πρωθυπουργό μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, συμμετείχε στη σημαντική ενέργεια με στόχο να αποτυπώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ακριτικός μικρός νησιωτικός δήμος των Δωδεκανήσων και τις προκλήσεις που δημιουργούνται σε θέματα υποδομών, ανάπτυξης, καθημερινότητας, υγείας, περιβάλλοντος, οικογένειας και άλλων σοβαρών ζητημάτων.

Στο πλαίσιο της παραγωγικής συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος θέματα, όπως η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ο επανακαθορισμός κινήτρων για την πρόσληψη εξειδικευμένων ιατρών, η ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος της ενέργειας και της διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων και η ενίσχυση των φορέων που προσφέρουν τεχνική βοήθεια στους μικρούς Δήμους, όπως ΜΟΔ  ΕΕΤΑΑ και ΠΝΑΙ με προτεραιοποίηση στα νησιά. Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος έναντι στην επαπειλούμενη ερήμωση των νησιών μέσα από οικονομικά και άλλα κίνητρα.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις σχετικά με τη βελτίωση των συγκοινωνιών και της προσβασιμότητας, τον επανακαθορισμό των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας αλλά και την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης των μικρών Δήμων και της μερικής απαγκίστρωσης τους από τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Στη σύνοψη που έκανε ο Πρωθυπουργός στο τέλος, αν και ήταν σύντομη, συμπεριλήφθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων, δίνοντας την αίσθηση και την προοπτική άμεσης δρομολόγησης λύσεων σε κρίσιμα ζητήματα.

«Η συνάντηση αυτή αποδεικνύει πως οι μικροί Δήμοι πλέον μπορούν να αποκτήσουν φωνή και δύναμη, αρκεί να διαθέτουν συγκροτημένη ατζέντα. Η πολύπλευρη τοποθέτηση του Δήμου Λειψών όπως άλλωστε και άλλων περιοχών εισακούστηκε με ενδιαφέρον από τον Πρωθυπουργό.  Είναι βέβαιο πως κοινό μέλημα όλων είναι η έμπρακτη στήριξη του κράτους και της πολιτείας σε ζωτικά θέματα. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να έχει ενεργή παρουσία σε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα που θα προκύψει με στόχο την ανάπτυξη, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και δημοτών, καθώς και τη δημιουργία ενός ευοίωνου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος.

Popular Articles