back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΛΕΙΨΟΙ: Διαβάστε το βιογραφικό του Υποψηφίου Δημάρχου κ. Φώτη Μάγγου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΛΕΙΨΟΙ: Διαβάστε το βιογραφικό του Υποψηφίου Δημάρχου κ. Φώτη Μάγγου

Ο Φώτης Μάγγος γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1973 στη Ρόδο. Ο πατέρας του είναι ο Μιχάλης Μάγγος, πρώην δήμαρχος Λειψών (1975-1978) και μητέρα του η Αλεξάνδρα Μάγγου, και οι δύο με καταγωγή από τους Λειψούς.

Είναι παντρεμένος με την Πελαγία Τσαλίκη, μαία στο νοσοκομείο Ρόδου, και  έχουν τέσσερα παιδιά τον Μιχάλη (2010),το Γιώργο (2010), την Αγγελική (2010) και τον Αλέξανδρο (2012).

Μεγάλωσε στους Λειψούς και ολοκλήρωσε τις Λυκειακές σπουδές του με Άριστα στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Tάξεις Λειψών στο οποίο και διετέλεσε πρόεδρος του δεκαπενταμελούς (1989-1991).

Επιτυγχάνει στις Πανελλήνιες εξετάσεις και εισάγεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) απ’ όπου και αποφοιτά με βαθμό Λίαν Καλώς (1992-1996).

Παράλληλα με τις σπουδές του παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων και συνεδρίων όπως:

·         Σεμινάριο Αθλητιατρικής με θέμα: Διατροφή, άσκηση και υγεία (1993)

·         Σεμινάριο του Ερυθρού Σταυρού: Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση(2007)

·         Σεμινάριο του Δήμου Ρόδου:Περβάλλον- Αειφόρος ανάπτυξη και τοπικές κοινωνίες (2008)

·         1ο Συνέδριο Επείγουσας Αθλητιατρικής(2013)

Κατά τα έτη 1996-1997 υπηρετεί τη  στρατιωτική του θητεία  σε Κόρινθο, Λέρο, Κω και Λειψούς έχοντας  το Βαθμό του Λοχία Πεζικού , ενώ ταυτόχρονα,  συμμετέχοντας σε πιλοτικό πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς του στρατού, διδάσκει αμισθί στο Γυμνάσιο Λειψών.

Εργάστηκε ως ωρομίσθιος στο Γυμνάσιο – Λ.Τ Λειψών (1997-2001) και ως αναπληρωτής στο Λύκειο Πέτρας Λέσβου και στο Γυμνάσιο – Λ.Τ Λειψών διδάσκοντας το μάθημα της Ολυμπιακής Παιδείας (2002-2003).

Το 2004 διορίζεται μόνιμος εκπαιδευτικός στη Ρόδο έχοντας πετύχει στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς (του 2002) και διδάσκει σε διάφορα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο Καλυθιών, Καζούλειο 4ο Γυμνάσιο Ρόδου, Γυμνάσιο Αφάντου, Λύκειο Αφάντου και Βενετόκλειο 1ο Λύκειο Ρόδου) έως το 2011 οπότε και επιστρέφει στο νησί του, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Έχει διδάξει σε πρόγραμμα επιμόρφωσης νεοδιόριστων  καθηγητών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΚ Πειραιά).

Έχει εργαστεί στο Βρετανικό Συμβούλιο ως βοηθός επόπτη εξετάσεων (assistant supervisor) του Πανεπιστημίου του Κεμπριτζ για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας (lower, advance, proficiency) 1992-1997

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για δύο συνεχόμενες τετραετίες από το 1999 έως το 2006

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα προπονεί ανιδιοτελώς την ομάδα ποδοσφαίρου του νησιού.

Ακολούθως  ιδρύει την παράταξη «ΛΕΙΨΟΙ, ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» της οποίας είναι επικεφαλής .

Είναι υποψήφιος Δήμαρχος Λειψών, στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου του 2014.

Γνωρίζει  Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά.

Είναι εν ενεργεία  διαιτητής ποδοσφαίρου και έχει διατελέσει διαιτητής βόλεϊ καθώς και κριτής του στίβου.

Έχει διοργανώσει δύο Ναυτικές Εβδομάδες στους Λειψούς και  πρωταθλήματα σχολείων στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στο βόλεϊ  στη Ρόδο.

Είναι μέλος διαφόρων εθελοντικών ομάδων με ενεργή συμμετοχή.

Συμμετέχει σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνονται από ομάδες του νησιού (παίζει κιθάρα και τραγουδάει).

Είναι λάτρης της φύσης, της χειμερινής κολύμβησης, της μουσικής και του αθλητισμού.

Θεωρεί ευτυχία το ότι μπορεί να ζει και να εργάζεται στον τόπο του και πιστεύει ότι μπορεί να συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους κατοίκους του.

maggos fotis lipsi

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ