ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
crithonis-paradise-hotel

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
Navarone-ad

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
22 °c
Agia Marina
20 ° Πα
18 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » Featured » Β. Κικίλιας: «Η Δικαιοσύνη ερευνά τους φακέλους των ΜΚΟ. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»

Β. Κικίλιας: «Η Δικαιοσύνη ερευνά τους φακέλους των ΜΚΟ. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»

Leros News Leros News
28 Απριλίου 2025
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Β. Κικίλιας: «Η Δικαιοσύνη ερευνά τους φακέλους των ΜΚΟ. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»
31
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
992
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Στα χέρια της Δικαιοσύνης είναι η άμεση διερεύνηση ύποπτων υποθέσεων διασύνδεσης μελών ΜΚΟ με διακινητές προσφύγων- μεταναστών στο βόρειο Αιγαίο, επισήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ Open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά.

«Κάποιες ΜΚΟ φαίνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έχει συλλέξει το Λιμενικό Σώμα, ενδεχομένως σχετίζονται με διάφορους μη νόμιμους τρόπους με κυκλώματα διακινητών. Η Δικαιοσύνη έχει ευθύνη να ελέγξει αυτούς τους φακέλους. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να φτάσουν στην δικαιοσύνη και να δικαστούν, εάν και εφόσον. Και αν αυτό αποδειχθεί, θα υπάρχουν και κυρώσεις για τις ΜΚΟ οι οποίες παίζουν αυτό τον ρόλο» τόνισε ο Υπουργός, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι χώρα με σύνορα, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε κύριος ή κυρία με την ταμπέλα μίας ΜΚΟ να έρθει στη χώρα μας και να κάνει ό,τι θέλει. Η χώρα έχει νόμους, ο Πρωθυπουργός έχει δώσει ξεκάθαρες εντολές και αυτό πρόκειται να υλοποιήσουμε. Όλοι θα το σεβαστούν αυτό. Όποιος έρχεται στη χώρα μας ή θέλει να διαβιεί στη χώρα μας ή θέλει να κάνει κοινωνικό έργο, όπως το θεωρεί ο ίδιος, θα ζει με τους κανόνες μας, με τους νόμους μας, θα σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά μας, την θρησκεία μας και τον τρόπο ζωής μας».

Αναφερθείς στο Λιμενικό Σώμα τόνισε ότι αποτελεί τον κύριο μοχλό και βραχίονα ελέγχου των θαλασσίων συνόρων της χώρας, κυρίως σε ό,τι αφορά το προσφυγικό- μεταναστατευτικό, με τους εκπαιδευμένους άντρες και τις γυναίκες του Σώματος να δίνουν μάχες υπό αντίξοες συνθήκες μέρα και νύχτα.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Τι λέει το Λιμενικό Σώμα για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι με σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής [Video]

Πάτμος: Διακομιδή 76χρονου στην Κάλυμνο με Ναυαγοσωστικό

27.11.2025
222
Ανακοίνωση για τις εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στις 10 Δεκεμβρίου 2025

Ανακοίνωση για τις εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στις 10 Δεκεμβρίου 2025

27.11.2025
279

Αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο και το δύσκολο έργο τους, ο κ. Κικίλιας προανήγγειλε την αγορά νέου σύγχρονου εξοπλισμού αλλά και προσλήψεις για την περαιτέρω ενίσχυση του ΛΣ. «Θα προχωρήσουμε τάχιστα όλες τις προμήθειες των σκαφών του Λιμενικού Σώματος, την ψηφιοποίησή του, κάμερες infrared, drones, λήψεις από δορυφόρους και ό,τι νέα τεχνολογία υπάρχει για να στηρίξουμε τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος. Ήδη ανήγγειλα από την προηγούμενη εβδομάδα, μίλησα με την Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδια για τα θέματα των προσλήψεων, την κυρία Χαραλαμπογιάννη, να ζητήσουμε από κοινού από τον Πρωθυπουργό- και πιστεύω ότι θα γίνει- σημαντικές προσλήψεις για το Λιμενικό Σώμα την ερχόμενη σεζόν. Και θα στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορά μας και επιτελούν λειτούργημα και σημαντικό έργο» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική στα εισιτήρια εκτίμησε ότι θα αποφευχθούν οι αυξήσεις των τιμών στα εισιτήρια κατά περίπου 13%, που είχαν προαναγγείλει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ότι θα ισχύσουν από την 1η Μαΐου. Ο Υπουργός τόνισε ότι μέσα σε 20 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του «νομοθετήσαμε μείωση των λιμενικών τελών κατά 50%, μέτρο που ουσιαστικά οδηγεί σε μία μείωση στο κόστος των εισιτήριων υπέρ τρίτων, ύψους μεταξύ 34 και 36 εκατομμυρίων ευρώ». Επομένως, όπως είπε, «με βάση αυτή την κίνηση που κάναμε, αλλά και με τη μείωση στις τιμες των καυσίμων γύρω στο 8% μέχρι στιγμής, εκτιμώ ότι θα ανασχέσουμε αυτές τις αυξήσεις ενώ στα ταχύπλοα, τα οποία είναι και αυτά αρκετά, συνδέουν πολλούς προορισμούς και ήδη χρησιμοποιούσαν οικολογικό καύσιμο, θεωρώ ότι θα υπάρχουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες για μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις οικογένειες, οικογένειες με παιδιά, οικογένειες με παιδιά και αυτοκίνητο, αλέ ρετούρ, ομαδικά εισιτήρια κ.ο.κ». Πρόσθεσε, δε, ότι το 40% των εισιτηρίων ήδη είναι εκπτωτικά, υπογραμμίζοντας «Για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους ακτοπλόους, οι οποίοι και τους χειμερινούς μήνες συνεχίζουν να συνδέουν τα νησιά μας με την ηπειρωτική χώρα- αυτό είναι κομβικής, στρατηγικής σημασίας για μένα- πρέπει να πω ότι το 40% των εισιτηρίων είναι υποχρεωτικά εκπτωτικά. Δηλαδή, είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια; 50% έκπτωση στα εισιτήρια. Είσαι άπορος; 100% έκπτωση. Είσαι πολύτεκνος; 50% έκπτωση. Είσαι εργαζόμενος σε νησί; Έκπτωση. Είσαι μικρός ή μεσαίος επιχειρηματίας με την οικογενειακή επιχείρηση σε νησί; Έκπτωση. Και αυτά είναι μη ανταποδοτικά από το κράτος. Δηλαδή είναι κοινωνική πολιτική που κάνουν οι εταιρείες. Πάνω από αυτά τα εισιτηρία θα υπάρξουν εκπτώσεις και πάνω από αυτά θα υπάρξουν συγκρατήσεις των τιμών. Θεωρώ ότι για τη μεσαία τάξη, για τον μέσο Έλληνα και την οικογένειά του αυτή είναι μια πολύ σημαντική πολιτική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης. Θα τη δούμε στην πράξη τις επόμενες μέρες και φυσικά δεν θα σταματήσω εκεί. Ετοιμάζουμε και άλλα πράγματα για την καλοκαιρινή σεζόν».

Tags: ΛΙΜΕΝΙΚΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Share13Tweet8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 24 έως 30 Νοεμβρίου 2025

24.11.2025
681
Μαφία της Κρήτης: Το ηχητικό ντοκουμέντο Καμμένου με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Αγαθονήσι: Διακομιδή 71χρονου στη Σάμο

24.11.2025
566
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Tουρκικά αλιευτικά προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του λιμενικού στο Αγαθονήσι

21.11.2025
479
Επόμενο
Λέρος: Σύλληψη 27χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Ειδική επιχειρησιακή δράση του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κω

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Θα διακόψει τη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα ο Δήμος Λέρου λόγω της…

    27.11.2011
    Θα διακόψει τη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα ο Δήμος Λέρου λόγω της παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος στον Πλάτανο… Πριν 14 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Έκθεση Philoxenia: Άφησαν τον Δήμαρχο Λέρου να μοιράζει προσπέκτους στους επισκέπτες!

    27.11.2012
    Έκθεση Philoxenia: Άφησαν τον Δήμαρχο Λέρου να μοιράζει προσπέκτους στους επισκέπτες! Πριν 13 χρόνια 211
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Παράταση υποβολής αιτήσεων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λέρου

    27.11.2013
    Παράταση υποβολής αιτήσεων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Εντοπισμός και συλλήψεις 16 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι

    27.11.2014
    Εντοπισμός και συλλήψεις 16 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι Πριν 11 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Λέρου

    27.11.2015
    Ανακοίνωση Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Λέρου Πριν 10 χρόνια 1.8K
kroupia leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    21.11.2025
    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 2.4K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    21.11.2025
    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί 2.1K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    21.11.2025
    Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα” 2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια

    21.11.2025
    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια 1.9K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά…

    22.11.2025
    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια» 1.8K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    92 shares
    Share 48 Tweet 18
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    60 shares
    Share 28 Tweet 14
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    63 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
kiporama-leros
Currently Playing

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Featured
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Featured
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Κήρυξη έκτακτης ανάγκης σε Λέρο και Πάτμο για τη λειψυδρία
  • Απαλλάσσονται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την καταβολή του 15% των δαπανών των διαγνωστικών εξετάσεων στο ΕΣΥ
  • Πάτμος: Διακομιδή 76χρονου στην Κάλυμνο με Ναυαγοσωστικό
  • Ανακοίνωση για τις εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στις 10 Δεκεμβρίου 2025

Νεότερα Video

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.