back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σχολεία: ΜΕΓΑΛΕΣ αλλαγές στα μαθήματα – Τι αλλάζει με τις αποβολές

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣχολεία: ΜΕΓΑΛΕΣ αλλαγές στα μαθήματα – Τι αλλάζει με τις αποβολές

Την επαναφορά της πενθήμερης αποβολής σε περιπτώσεις bullying στα σχολεία ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο υπουργός αναφέρθηκε στις τρεις αλλαγές που θα γίνουν στα σχολεία για τον σχολικό εκφοβισμό, αλλά και στην πλατφόρμα, όπου οι καταγγελίες θα είναι επώνυμες. «Σε ό,τι αφορά το bullying βλέπουμε ότι σε όλη την Ευρώπη αλλά σε όλο τον δυτικό κόσμο συνολικά -θα έλεγα εγώ- το φαινόμενο να εντείνεται. Για αυτό το λόγο η πολιτεία πρέπει να παρέμβει. Πολύ σύντομα θα έχουμε την πλατφόρμα αποτύπωσης περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες. Μέσα σε αυτή θα μπορεί ο γονιός και ο μαθητής από το Γυμνάσιο και πάνω να καταγγέλλει συγκεκριμένα περιστατικά και να διαχειρίζονται στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Η πρώτη διαχείριση του περιστατικού θα είναι εντός του σχολείου, αλλά για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές» είπε.

Για τον κ. Πιερρακάκη μία πλατφόρμα δεν αποτελεί πολιτική. «Θα υπάρξει και εθνικής κλίμακας καμπάνια και θα υπάρξει και μία αλλαγή στο πλαίσιο συνεπειών. Θα επανέλθει η 5ημερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία.

Δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα επανέλθει ο διαχωρισμός της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη. Ταυτόχρονα σε ό,τι αφορά τον θύτη θα υπάρξει μία διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος».

Ερωτώμενος για διορισμό δασκάλων στα σχολεία ο Κυριάκος Πιερρακάκης απάντησε ότι η κυβέρνηση θέλει να γίνουν οι αναπληρωτές μόνιμοι. «Τα τελευταία χρόνια -την προηγούμενη 4ετια να το πω χοντρικά – έχουν υπάρξει περισσότεροι μόνιμοι διορισμοί κι αυτό ήρθε να αντιστρέψει μία κατάσταση που υπήρχε την εποχή των μνημονίων. Δεύτερον ένα πολύ μεγάλο των αναπληρωτών αφορά την ειδική αγωγή και το θεωρώ μία πολύ σπουδαία πρωτοβουλία. Η στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι μετατρέψουμε πολλούς αναπληρωτές σε μόνιμους διορισμούς» είπε.

«Θα έρθουν μεγάλες αλλαγές γενικά στο σχολείο. Από τον Σεπτέμβριο θα δουν οι μαθητές μας αλλαγές σε πολλά μαθήματα. Μάλιστα σε λίγες εβδομάδες ξεκινάει η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία» επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Πηγή: ipaidia.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ