back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κατέπεσε F-16 – Σώος ο πιλότος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚατέπεσε F-16 – Σώος ο πιλότος

 

Το μονοθέσιο F-16 Block 52+ είχε απογειωθεί από την 337 μοίρα της 110 πτέρυγας μάχης και βρισκόταν σε σχηματισμό μαζί με άλλα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (20/3) στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), όταν λίγο πριν τις 13:30 ένα F-16 Block 52+ κατέπεσε στη νήσο Ψαθούρα, βορειοανατολικά της Αλοννήσου.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας και διάσωσης του πιλότου, ο οποίος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτίναξης καθίσματος και να βγει από το αεροσκάφος.

Παρελήφθη από ελικόπτερο Super Puma και λίγο πριν τις 16:00 μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο Σακέτα και από εκεί με ασθενοφόρο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ευχές τα ταχεία ανάρρωση στέλνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στον πιλότο ο οποίος σώθηκε κατά την πτώση του F-16 μεταξύ Χαλκιδικής και Αλοννήσου.

Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας με ανάρτησή του αναφέρει: «Εκφράζουμε τις πιο ειλικρινείς μας ευχές για ταχεία επάνοδο στα καθήκοντά του, στον χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε σήμερα σε θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου. Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στην επιτυχή και ταχύτατη επιχείρηση διάσωσης».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ